вівторок, 27 листопада 2018 20:55

Порошенко готує зміни до закону для місцевих виборів

Порошенко готує зміни до закону для місцевих виборів
Під час воєнного стану вибори проводити не можна. Фото: acc.cv.ua

Президент Петро Порошенко ініціює зміни до законодавства, щоб забезпечити проведення виборів в об'єднаних територіальних громадах в умовах воєнного стану.

Про це глава держави розповів в інтерв'ю українським телеканалам.

"Під час воєнного стану не можуть проводитися вибори... Зроблю все від мене залежне, щоб на наступне пленарне засідання підготувати необхідні законодавчі ініціативи, які будуть мати обмежений термін дії - до кінця поточного року, які дозволять провести вибори в об'єднаних територіальних громадах. Це важливо, щоб було нормальне життя наших громадян", - сказав Порошенко.

На 23 грудня призначені вибори депутатів сільських, селищних, міських рад і відповідних сільських, селищних, міських голів у 123 об'єднаних територіальних громадах у 21 області України.

26 листопада Верховна Рада ввела воєнний стан в 10 областях. Це рішення поставило під загрозу проведеня виборів, адже закон про воєнний стан забороняє проводити будь-які волевиявлення, демонстрації, страйки тощо.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко готує зміни до закону для місцевих виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі