вівторок, 23 грудня 2014 00:55

Порошенко: "Євроатлантична інтеграція – безальтернативний шлях для України"

Порошенко: "Євроатлантична інтеграція – безальтернативний шлях для України"
www.radiosvoboda.org

Під час традиційного передноворічного дипломатичного прийому для керівників дипломатичних місій та представників іноземних держав президент Петро Порошенко заявив, що європейська та євроатлантична інтеграція – безальтернативний шлях для України.

Про це повідомляє прес-служба президента.

За його словами, саме тому він запропонував на розгляд Верховної Ради законопроект про відмову від позаблокового статусу України.

"Приналежність до Європи є єдиною можливою формою існування держави Україна", – заявив Президент, відзначивши, що підписання у 2014 році Угоди про асоціацію з ЄС стало стратегічним кроком, і пообіцявши, що влада буде робити все можливе, щоб провести реформи та імплементувати Угоду.

Як передає прес-служба, президент наголосив, що 2014 рік змінив як українців, так і європейців, і став роком викликів для усього світу з відстоювання гідності і свободи, за що українці вже заплатили дуже високу ціну.

Говорячи про анексію Криму, президент заявив: "Ми ніколи не змиримось з таким розвитком подій. Боротьба за повернення Криму триватиме доти, доки не буде відновлено справедливість та історичну правду".

Порошенко подякував країнам за підтримку України, зокрема, Сполученим Штатам Америки за прийняття Акту на підтримку свободи України, а також Канаді, Японії, Австралії та європейським країнам.

"Боротьба України за свою незалежність, територіальну цілісність, суверенітет стала моментом істини в наших відносинах з державами світу", – наголосив президент і звернувся до присутніх послів з проханням також підтримати Україну.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко: "Євроатлантична інтеграція – безальтернативний шлях для України"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі