вівторок, 14 жовтня 2014 12:30

Полторак — погана кандидатура для Міністерства оборони — Сунгуровський

Полторак — погана кандидатура для Міністерства оборони — Сунгуровський
фото: wartime.org.ua

Міністр оборони — політична фігура, яка займається розвитком Збройних сил, їхнім реформуванням, забезпеченням. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський.

"Очільник міністерства має розробляти стратегію, плани реформ свого відомства. Також — опікуватися фінансуванням, забезпеченням оборонного замовлення. На цій посаді військовий — не та кандидатура. А сьогодні таким призначили Степана Полторака. Міністр має бути політичною фігурою, бо в його функції входить ведення переговорів з міжнародними партнерами. До війни в Україні між міністрами оборони щороку підписувалися плани оборонного співробітництва. Яким чином Полторак відповідатиме за це — важко сказати. В Нацгвардії — він непогано впорався, але не факт, що впорається з Міністерством оборони", - зауважив експерт.

За його словами, перед Полтораком могли поставити завдання кадрового оновлення Міноборони та Генштабу.

"Тоді він за собою має привести команду. Сам такі питання не вирішить. Головне, щоб освоївся і почав виконувати свою роботу. Адже кадрова чехарда всім набридла й не дає можливості нормально працювати Міністерству оборони. Якби стояло завдання розрулити ситуацію в зоні АТО, то навряд чи була необхідність призначати нового міністра оборони. Він на цю ситуацію не впливає. Це завдання начальника Генштабу", - додав Сунгуровський.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада затвердила на посаді міністра оборони Степана Полторака. За таке рішення проголосували 245 народних депутатів. Він став четвертим міністром за останні вісім місяців. Перед цим 293 народні обранці звільнили з цієї посади Валерія Гелетея.

Зараз ви читаєте новину «Полторак — погана кандидатура для Міністерства оборони — Сунгуровський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі