четвер, 19 квітня 2018 07:51

Положинський оригінально заступився за Вакарчука-політика

Положинський оригінально заступився за Вакарчука-політика
Музикант Олександр Положинський заступився за свого колегу Святослава Вакарчука, як політика. Фото: УНН

Діячів культури, які перейшли в політику, не варто особливо виділяти серед інших, оскільки головне - це особисті якості, а не професія.

Про це сказав лідер гурту "Тартак" Олександр Положинський в інтерв'ю "Апостроф"

На питання про можливу участь В'ячеслава Вакарчука в президентських виборах, Положинський сказав, що його завжди дивувало виділення культурних діячів серед всіх інших можливих кандидатів у політики.

"А от діячі культури у нас нібито ні на що не здатні, здатні лише на якісь культурні прояви? Абсолютно не має значення, чим людина займається, який в неї фах.

Якщо людина відчуває, що в неї є сили щось робити на політичній ниві, є бажання, є можливості щось робити, якщо в людини є бажання і вміння рости професійно в кожному питанні, за вирішення якого вона береться, якщо ця людина вміє правильно згуртовувати людей, вишукувати необхідних фахівців, щоб поставити їх на відповідні місця, якщо людина має в собі набір певних моральних якостей, які гарантують, що вона ніколи не буде використовувати ту чи іншу посаду для власного збагачення, що вона ніколи не поступиться такими поняттями, як честь, справедливість, ніколи не переступить через власну гідність чи через гідність іншої людини, то яка різниця, це діяч культури чи діяч якоїсь іншої суспільної сфери?" - говорить музикант.

В Україні є достатньо людей, які прийшли в політику з різних галузей діяльності і виділяються тільки однієї якоїсь характеристикою, не завжди позитивною, зауважив Положинський.

Візьміть сотню політиків і подивіться звідки вони прийшли

"Якщо візьмемо сотню відомих українських політиків і проаналізуємо, чого вони досягли, яким чином вони туди потрапили, то виявиться, що насправді дехто з цих людей нічого робити не вміє, дехто сильний тим, що вміє заробляти гроші, дехто сильний тим, що вміє гарно говорити (це єдине, що він вміє), дехто може просто гарно битися, хтось просто комусь відданий, а хтось вміє правильно знаходити джерела фінансування. І за великим рахунком, якщо цю мішуру з людини знімаєш, там нічого не лишається. Там порожнеча всередині, якщо не темінь", - каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакарчуку дісталося від Щура

Святослав Вакарчук посідав третє місце в рейтингу кандидатів на президентських виборах. Торік у листопаді за нього готові були проголосувати 12,1% українців. Вакарчука випереджали президент Петро Порошенко — 16,1% і лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко — 14,4%. Чергові вибори глави держави мають відбутися в березні 2019-го.

У вересні музикант на півроку полетів до Стенфорда, Сполучені Штати Америки. Тамтешній університет входить у трійку найкращих вузів ­світу. Вакарчук вивчав процеси політики й державотворення, економіку й право. У грудні заявив, що не збирається йти у президенти. Натомість назвав 10 кроків, що треба зробити для реформування країни. Серед них — створити незалежний Антикорупційний суд, змінити виборче законодавство, реформувати держ­службу, розпочати дієву приватизацію, припинити політичний лобізм.

Зараз ви читаєте новину «Положинський оригінально заступився за Вакарчука-політика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі