пʼятниця, 21 травня 2021 14:18

Політолог про переписку Зеленського і Дугарь: "Президент має бути над ситуацією"

Політолог про переписку Зеленського і Дугарь: "Президент має бути над ситуацією"
Переписку з Дугарь також можуть подати, як тиск на правоохоронні органи, втручання у слідство, вважає Саакян. Фото: Сергій Старостенко

Спілкування президента Володимира Зеленського з військовою медсестрою Яною Дугарь, підозрюваною у вбивстві Павла Шеремета, може використати російська пропаганда. Таку думку Gazeta.ua висловив політолог Олег Саакян.

"Те, що сказав Зеленський, насторожує. Все ж таки спілкування президента з підозрюваними, попри те, що я по-людськи розумію пана Зеленського, але це погана історія. Вона продовжує ланцюжок прецедентів. Спілкування з "луцьким терористом" (21 липня в Луцьку Максим Кривош зачинився в автобусі із 13 пасажирами. Вимагав, щоб Володимир Зеленський записав відео із закликом дивитися фільм "Земляни". – Gazeta.ua), наприклад. Цим може скористатися російська пропаганда. Казатимуть, чому б йому не поспілкуватися з терористами так званих ЛНР/ДНР. Президент, як гарант Конституції, має бути над ситуацією", – каже політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленського запитали про Антоненка і відставку Авакова

Це також можуть подати, як тиск на правоохоронні органи, втручання в слідство, вважає Саакян.

"Навіть найблагіші наміри можуть використати негативно. Ще більше насторожує фраза, що якби Зеленський знав винуватців, то "його б не зупинив закон у притягненні до відповідальності". Особливо на тлі питань про референдум стосовно врегулювання російсько-української війни, де він каже, що "зради не буде, я гарант Конституції". Ці відповіді конфліктують. На що ви готові, пане президенте? Порушити закон або ви таки гарант Конституції й не робитимете цього, навіть якщо впевнені, що правда на вашій стороні?" – каже політолог.

І додає: "Зеленський дійсно потрапив в скрутне становище. Коли з'явився на пресконференції (12 грудня 2019 року на екстренному брифінгу за участі президента заявили про затримання Юлії Кузьменко та Андрія Антоненка, стало відомо також про підозру Яні Дугарь. – Gazeta.ua), не мав інформації про справу фактично. Взяв участь у чужій виставі. Чи то з власної волі хотів бути частиною перемоги, чи то хтось це влаштував, нам достеменно не відомо до цього часу".

Військова медсестра Яна Дугарь, яка є фігуранткою справи про вбивство журналіста Павла Шеремета, підтвердила листування з президентом Володимиром Зеленським. Про це він сам зізнався під час пресконференції 20 травня.

Зараз ви читаєте новину «Політолог про переписку Зеленського і Дугарь: "Президент має бути над ситуацією"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі