понеділок, 10 лютого 2014 14:32

Політолог: Медведчук на посаді прем'єра — фігура війни

Політолог: Медведчук на посаді прем'єра — фігура війни
Фото: ukrainian.voanews.com

Поки немає чіткого сценарію по проведенню позачергової сесії парламенту.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

Він пояснив, що інформація про намір більшості провести позачергове засідання в четвер-п'ятницю — це розмови та припущення.

"Якщо цими днями буде очевидно, що Москва наполягатиме на тому, аби був легітимний прем'єр, плюс прийнятна кандидатура, тоді сесію зберуть. Відповідь на це питання ми знатимемо завтра-післязавтра. Бо є процедурні дії — збір 150 підписів для проведення сесії та офіційне повідомлення про її проведення", - зауважив експерт.

За словами політолога, опозиція також обіцяла позачергову сесію, але поки про це не йдеться.

"Як їй діяти, залежатиме від того, хто пропонуватиметься на прем'єр-міністра. Інтерес опозиції в тому, аби жодна із кандидатур президента, яка не узгоджена з нею, не була затверджена. Інакше немає сенсу міняти Азарова на когось ще. Поки говорять про Арбузова. З ним є проблема — може не пройти через Раду. Для голосування потрібні будуть прямі жорсткі втручання президента. Без наполегливої роботи з кожним депутатом Арбузов може не пройти. Опозиціонери ще називають Клюєва. Він — прохідний. Але викличе роздратування майдану. Хоча Москва проти нього не виступатиме", - наголосив Фесенко.

"Медведчук на посаді прем'єра — це не тільки продовження кризи, а її загострення. Він є фігурою війни та здачі України Росії. Для Януковича це означатиме, що українським президентом стає Володимир Путін. Він це усвідомлює", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Політолог: Медведчук на посаді прем'єра — фігура війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі