четвер, 07 листопада 2019 10:56

Поліція завела справу щодо Портнова

Поліція завела справу щодо Портнова
Справу відкрили за двома статтями. Фото: ukrinform.ua

Поліція почала кримінальне провадження за фактом звернень про погрози журналістам "Радіо Свобода", у якому фігурує колишній заступник глави Адміністрації екс-президента Януковича Андрій Портнов.

Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли за статтями "перешкоджання законній професійній діяльності журналістів" і "погроза або насильство щодо журналіста".

1 листопада Портнов опублікував у своєму Telegram-каналі персональні дані водія знімальної групи "Схем" через те, що редакція готує розслідування щодо впливу та зв'язків колишнього посадовця з новою українською владою, нагадує Цензор.нет

Серед опублікованого – захищена законом інформація: повні паспортні дані та домашня адреса водія, номери його авто, а також дані, які свідчать про стеження за його місцем проживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокати Порошенка пов'язали Портнова з ФСБ

У відповідь "Схеми" заявили про тиск на журналістів із боку Портнова.

"Редакція розцінює публікацію Андрієм Портновим персональних даних водія програми як безпосередній тиск на команду "Схем", – йдеться в заяві журналістів.

У відповідь Портнов пригрозив публікацією "їхньої особистої та персональної інформації", а також "аналізом приватного життя та ненав'язливим супроводом у темний час доби".

19 травня цього року, напередодні другого туру президентських виборів, Андрій Портнов повернувся в Україну.

Портнова називають ініціатором розробки "диктаторських законів" від 16 січня 2014-го, які обмежували конституційні права громадян України і були направлені проти Майдану.

Зараз ви читаєте новину «Поліція завела справу щодо Портнова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі