середа, 09 лютого 2022 14:45

Поліцейські відхрестилися, що "слуга" Трухін пропонував хабаря

Поліцейські відхрестилися, що "слуга" Трухін пропонував хабаря
Трухін у парламенті є заступником голови Комітету з питань бюджету. Фото: Facebook-сторінка

Поліцейські, яких допитало Державне бюро розслідувань, не підтвердили інформацію, що народний депутат від "Слуги народу" Олександр Трухін пропонував їм хабар.

Про це заявив директор ДБР Олексій Сухачов на Комітеті з питань правоохоронної діяльності, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Щодо можливої пропозиції надання Трухіним неправомірної вигоди. Під час повторного допиту поліцейські повідомили, що особисто їм кошти як неправомірну вигоду не пропонували", - сказав Сухачов.

Поліцейських, які перебували на місці ДТП, допитали повторно 8 лютого. Вони не надали інформації, хто саме був за кермом автомобіля.

Також Сухачов заявив про невідповідність раніше наданої Нацполіцією на запит слідчого ДБР інформації "про відсутність запису з нагрудного реєстратора поліцейського і про епізод, у якому Трухін оглядає місце водія".

У зв'язку із цим слідчі ДБР ініціювали проведення Нацполіцією двох службових розслідувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДБР виправдовує Трухіна, такого в історії ще не було - Шабунін

Сухачов також повідомив, що камери відеоспостереження зафіксували перебування за кермом автомобіля людини в червоному одязі.

"Цією особою виявився Склема Віктор Васильович, помічник депутата Полтавської обласної ради", - сказав він.

1 лютого журналісти "Української правди" опублікували відео, на якому Трухін торік у серпні намагався залишити місце ДТП, підкупити поліцейських, обіцяв поговорити з міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським.

"Ребята, принесите мне сумку из багажника. Там стоит обычная спортивная сумка. Там 150 тысяч, и я ушел", - казав на відео.

ДТП сталася 23 серпня 2021-го на Бориспільській трасі поблизу Києва. Постраждали шестеро людей, зокрема двоє дітей.

У понеділок ДБР показало відео. Заявили, що на матеріалах із відеокамер за кермом Audi A8 нардепа перебувала особа в одязі червоного кольору. За даними ЗМІ, ідеться про водія депутата.

Також Бюро допитало патрульного Сергія Петрика, який виїжджав на ДТП зі "слугою".

Олександр Трухін обирався до парламенту від "Слуга народу" в округу в Дніпропетровській області. Є заступником голови Комітету з питань бюджету.

У декларації за 2019 рік записав 22 млн грн готівки, отриманих як подарунок від батьків напередодні його депутатства.

Трухін наближений до Зеленського, розповідав колишній керівник Офіса президента Андрій Богдан: "Він, так би мовити, "бухгалтер".

Зараз ви читаєте новину «Поліцейські відхрестилися, що "слуга" Трухін пропонував хабаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі