четвер, 28 липня 2022 22:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Подоляк розповів, яка буде доля РФ і Білорусі після програшу в війні Україні

Подоляк розповів, яка буде доля РФ і Білорусі після програшу в війні Україні
Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував розпад Росії. Фото: DW

Від перемоги України залежить доля того, як будуть в майбутньому виглядати всі пострадянські країни. Перш за все – Росія та Білорусь.

Чи буде взагалі така країна. Чи буде в неї ідентичність своя. Чи буде вона мати шанс дійсно стати цікавою і суверенною країною, заявив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк в ефірі інформаційного телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

"По-перше, якщо Росія програє, то це для Білорусі дуже важливо, навіть якщо вони опосередковано сьогодні підтримують РФ. По-друге, чи буде існувати Росія і в якому вигляді. Тому що, якщо Росія програє, то вона має пройти через певну трансформацію і певно це буде взагалі інша Росія. Я думаю, що там буде не одна країна на теренах цієї держави", – пояснив Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми були, є і будемо" – Зеленський зробив заяву про закінчення війни

На Україну покладена велика фундаментальна місія, не тільки перемогти у війні з РФ та відстояти свою територію, але й зробити те, що не було зроблено у 1991 році.

Він спрогнозував, що на території Білорусі, там не буде вже цього радянського "совка", тим більше не буде цього на територіях РФ.

"Але, принаймні треба, щоб Росія програла - це обов'язково. Для того, щоб Україна отримала все, що треба отримати, бо Україна має бути лідером в Європі – це безумовно. Щоб Білорусь зберіглася, в принципі, як держава. І щоб Росія …спробувала все ж таки побудувати якусь іншу реальність і все ж таки стати, якоюсь певною мірою цивілізованою державою", – акцентував Подоляк.

Він заявив, що державності білоруської не існує. Лукашенко знищив репутацію і перспективи своєї країни і знищив своє місце в історії цієї країни, так само як і Путін.

"Якщо ми говоримо про українську державність - це вже аксіома для світу з великою історичною перспективою", – підкреслив Подоляк.

Сьогодні Україна відзначає День державності.

"Нашу велику українську сім'ю єднає родина державних символів України. Це три брати: державний прапор України, державний герб і державний гімн. На мою думку, дуже важливо не лише відзначати появу державності, а й об'єднуватися задля її збереження", – сказав президент Володимир Зеленський у своєму привітанні.

До Дня державності у Верховній Раді виступив президент Литви Гітанас Науседа. У промові натякнув на деякі сусідні з Україною країни. Сказав, що ті, хто зараз намагаються всидіти на двох стільцях, рано чи пізно опиняються на підлозі.

Зараз ви читаєте новину «Подоляк розповів, яка буде доля РФ і Білорусі після програшу в війні Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі