понеділок, 14 червня 2010 15:37

Податок на багатство не допоможе бюджету - "бютівець"

Податок на багатство не допоможе бюджету - "бютівець"
Фракція БЮТ ще не обговорювала можливість підтримки збільшення податків на майно для багатих верств населення. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "бютівець" Володимир Бондаренко.

За його словами, сьогодні на вечірньому засіданні фракція розгляне це питання. "Ця проблема давно існує. Вона не вирішувалась через те, що у Верховній Раді не знаходилося голосів. При уряді Юлії Тимошенко цю ініціативу голосували, але провалили", - пояснив депутат.

Він зауважив, що процес отримання податку може бути дуже складним. "Будинок можуть розпочати будувати, ввести його в експлуатацію. Але не зареєструвати у Бюро технічної інвентаризації. Наприклад, у Канаді є норматив будівництва житлового будинку. Тобто, одразу після відведення земельної ділянки встановляється норматив часу на це будівництво. Не залежно від того, побудували будинок чи ні, з нього починають стягувати податок. А у нас цього немає", - зазначив Бондаренко.

Парламентар наголосив, що введення податку для багатіїв суттєво не вплине на поповнення держбюджету країни. "Це буде мізерна сума. Великих комплексів є тільки сотні. Для держави це мало", - додав "бютівець".

Зараз ви читаєте новину «Податок на багатство не допоможе бюджету - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі