середа, 08 травня 2024 20:04

Податки від 35 тис. грн і не тільки: Арахамія заявив про економічну бронь

Податки від 35 тис. грн і не тільки: Арахамія заявив про економічну бронь
Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив про економічне бронювання. Фото: sluga-narodu.com

У Верховній Раді розглядають дві моделі можливого економічного бронювання працівників від військової служби за мобілізацією.

Про це сказав голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді, член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Давид Арахамія на брифінгу у парламенті, повідомив "Укрінформ".

"Щодо економічного бронювання - наразі є дві моделі. Вони в дискусії. Є дискусія навколо цих тем", - заявив Арахамія.

За його словами, комітет вивчав досвід країн світу з цього питання, але "яке рішення не обери - є багато людей, які за таку ініціативу, є багато людей, які проти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воєнний стан та мобілізацію в Україні продовжено - Рада ухвалила рішення

Арахамія заявив, що перша з моделей передбачає, що податки з зарплати військовозобов'язаного мають складати від 35 тис. грн, щоб цієї суми вистачало на утримання одного українського військового.

Водночас інший варіант передбачає "коли у вас є квота, безвідносно до якої ви від індустрії працюєте".

Відповідно до цієї моделі підприємство може забронювати до 10% осіб, сказав Арахамія.

"Умовно кажучи, у вас є 10% людей, яких можете забронювати. Хто це буде - керівник вирішує самостійно. За кожного з цих людей сплачується сума, що прирівнюється до мінімальної зарплати бійця щомісяця - 20 тисяч гривень. Тобто 20 тисяч гривень за кожну заброньовану особу сплачується щомісяця. Це окремо від податків", - заявив голова фракції.

"У дискусіях все одно з'явиться якась модель, яка викликатиме найменше обурення", - сказав Арахамія.

Минулого місяця стало відомо про накази Міністерства культури та інформаційної політики щодо статусу каналів телемарафону, як критично важливих для функціонування економіки.Також стало відомо, що Мінкульт надав такий статус циркам.

Згодом прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що доручив розробити "оновлену, більш справедливу постанову про бронювання".

Зараз ви читаєте новину «Податки від 35 тис. грн і не тільки: Арахамія заявив про економічну бронь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі