неділя, 03 серпня 2014 22:32

План визволення Донецька вже є — Луценко

План визволення Донецька вже є — Луценко
Юрій Луценко. Фото: www.slovoidilo.ua

План визволення Донецька вже розроблено. Якщо Україна витиснить бойовиків за межі Донбасу на територію Росії, тоді наша держава зможе розмовляти з президентом РФ Володимиром Путіним мовою сили.

Таку думку радник президента, лідер "Третьої української республіки" Юрій Луценко озвучив у Луцьку.

Політик, зокрема, зазначив, що причин, які б змусили Путіна відступити, ще не видно.

"Санкції переважно стосуються оточення Путіна, проте оточення складається з олігархічної частини та силовиків. Олігархи від війни страждають, а силовики на війні збагачуються", - зауважив він.

За його словами, Путіна не турбує й постачання захопленого Криму, оскільки президент РФ вважає, що в нинішній ситуації ненависть кримчан до України стане ще більшою.

"Найвідчутнішими санкціями були б заходи щодо банківської системи, але вони дуже близькі до третьої світової війни. Не варто очікувати, що світ боротиметься за нас більше, ніж ми самі. Тому наразі все в руках українського суспільства та української армії. Якщо ми відвоюємо Донбас і витиснемо війну за наш кордон, тоді ми зможемо говорити з Путіним з позиції сили", - вважає Луценко.

Разом з тим, радник Порошенка наголосив, що найбільше його непокоїть, щоб війна на українському сході не стала найпривабливішим бізнесом у Європі.

"Для російських, німецьких, французьких та й українських політиків. Дуже хочу, щоб війна закінчилася швидко. Для цього треба швидко взяти Донецьк. Взяття столиці Донбасу означатиме 90% перемоги", - визнав політик.

"Якщо ми реалізуємо план визволення Донецька, а це вимагає максимальної напруги всіх сил держави, можна буде впевненіше дивитися в майбутнє України", - додав Луценко.

Зараз ви читаєте новину «План визволення Донецька вже є — Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі