пʼятниця, 04 червня 2021 22:15

Питання про олігархів можуть винести на референдум

Питання про олігархів можуть винести на референдум
Зеленський розповів про перспективи закону про олігархів. Фото: ОП

На всеукраїнський референдум першим можуть винести питання про статус олігархів.

"Для тих, хто спробує розгойдати, переконати, переламати або домовитися з депутатами українського парламенту за цим законом - у мене буде одне питання. Це питання щодо статусу олігархів, який буде винесено на всеукраїнський референдум. Це питання буде першим. А для когось, можливо, вже останнім ", - заявив президент Володимир Зеленський у відеозверненні після засідання РНБО.

Він заявив, що закон про олігархів став головним питанням не тільки сьогоднішньому засіданні РНБО, а й минулого тижня.

"Цей законопроєкт - тільки перший крок. Це - створення фундаменту для протидії олігархічному впливу. Цей законопроєкт - перше рішення за всі 30 років незалежності, яке демонструє наше ставлення до олігархічної системи. Він стверджує: так, в Україні є олігархи. Так, вони впливають на політику. І так, цього більше не буде", - сказав Зеленський.

Він також звернувся до представників великого бізнесу.

"Як акули бізнесу ви повинні мати сильні відчуття. Дивно, що ви не відчуваєте, що країна змінилася і починає нову історію. За новими правилами. Навіть не так. Просто - за правилами. Ви можете їх прийняти. Бути великим, прозорим бізнесом за сприяння держави, а не коштом держави. Бізнесом, який платить податки, а не "відкати", який фінансує благодійні проєкти, а не "групку" чиновників, депутатів. Який примножує свій капітал не тому, що ділить і віднімає у країни. Всіх, хто готовий працювати так і тільки так - ласкаво просимо. А ті, хто не захоче жити й працювати за новими та чесними правилами гри - виявиться поза грою", - заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олігархів "скують" законом. Основні тези документа

Зеленський подякував критикам закону про олігархів.

"Ваші зауваження цінні. Ви багато років працюєте з олігархами або на олігархів, або під олігархами, а, отже, точно знаєте всі недоліки закону будучи, так би мовити, глибоко в матеріалі", - зазначив президент.

Для проведення деолігархізації, окрім основного закону необхідно буде ухвалити 11 нормативно-правових актів, включно з іншими законами. Про це сказав секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу в п'ятницю. Данілов заявив, що президент Володимир Зеленський наполягає на найшвидшому ухваленні закону про олігархів.

Зараз ви читаєте новину «Питання про олігархів можуть винести на референдум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі