четвер, 25 жовтня 2012 15:54

Після виборів склад Кабміну зміниться на 50% - експерт

Після виборів склад Кабміну зміниться на 50% - експерт
Тарас Березовець: ПР формуватиме більшість сама. Фото: telekritika.ua

Склад уряду після виборів може змінитися на 50%.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політтехнолог Тарас Березовець, говорячи про заяву Олександра Єфремова щодо того, що невдовзі в уряді будуть серйозні пертурбації.

"Якщо про це говорять лідери Партії регіонів, то очевидно, що зміни відбудуться на рівні керівних посад в уряді. Оскільки і Тігіпко, і Колесніков балотуються до Верховної Ради, тому зрозуміло, що вони перейдуть працювати, швидше за все, до парламенту. Хоча по Колеснікову ситуація не зрозуміла, - вважає він. - Отримає своє місце у виконавчій владі і Андрій Клюєв, якщо результати виборів для "Регіонів" закінчаться так само оптимістично, як сьогодні кажуть рейтинги. Він може посісти, наприклад, посаду прем'єра, або першого віце-прем'єра".

Водночас чинний віце-прем'єр Сергій Тігіпко, на думку експерта, може обіцяти посаду спікера: "Тігіпко претендуватиме на посаду спікера ВР, він вже зазначив свої амбіції. І такий варіант цілком вірогідний. А нинішню посаду Тігіпка, відповідно, може отримати хтось інший, та сама Раїса Богатирьова".

"В цілому, зміни в уряді можуть бути на рівні до 50%, тому що будуть давати можливість новим, перспективним членам команди Януковича", - переконаний Березовець.

Він також додав, що скоріш за все, до уряду перейдуть і люди з Адміністрації президента: "Можливо це буде Ірина Акімова чи Ганна Герман. Але очевидно, що вливатимуть кадри і з АП".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тігіпко хоче піти з уряду, бо розуміє, що там будуть серйозні перетурбації - політолог

Крім того, можуть з'явитися в Кабміні і зовсім нові люди, вважає експерт.

Березовець додав: "Це можуть бути люди з регіонів. Наприклад, дніпропетровський губернатор Олександр Вілкул, який на особистому рахунку у Януковича. Він може бути або міністром, наприклад, транспорту, або навіть віце-прем'єром. Крім того, підвищити можуть і людей, друзів Олександра Януковчиа — Захарченка, Кліменка, які можуть вже бути підняті до статусу міністрів".

Політтехнолог переконаний, що Партія регіонів зможе самостійно сформувати більшість у парламенті, тому і склад уряду так само регулюватиме сама. "Так виглядає, що Партія регіонів формуватиме коаліцію одноосібно, без партнерів, без нікого, навіть без комуністів. Відповідальністю можливо вони поділяться, але частково. Та навряд чи це будуть комуністи, бо їх не буде в коаліції", - вважає експерт.

Зараз ви читаєте новину «Після виборів склад Кабміну зміниться на 50% - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі