пʼятниця, 20 лютого 2015 09:25

Після Майдану постала нова політична нація - експерт

Після Майдану постала нова політична нація - експерт
Фото: dv-gazeta.info

Революція гідності буде вписана "золотими літерами" в історію України. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олексій Гарань.

"Це було героїчне явище. Для світу це також один із прикладів, коли люди повалили диктатора у цивілізований спосіб. Ми знаємо, як це відбувалося в інших країнах - бачили, що було із Каддафі, Чаушеску. В Україні був мирний протест. На жаль, через провокації режиму Януковича за підтримки Росії почався конфлікт, у якому загинули люди. Але відповідальність за це лежить не на Майдані", - зауважив він.

За словами експерта, після Революції гідності відбулося повернення до конституційної реформи. "Почалося формування нових органів влади, провели дострокові вибори президента та парламенту. Вони були демократичними, що визнав весь світ. Маємо свободу слова. Ще одним результатом стало зростання впливу громадянського суспільства, яке тисне на владу та пропонує альтернативу. Крім того, постала нова українська політична нація. Ми подолали межу, коли нас намагалися розколоти за мовною ознакою", - зазначив Гарань.

"Війна, яку нам нав'язав Путін, ускладнює економічну ситуацію та проведення реформ. Ще однією причиною було те, що до жовтня у парламенті сиділи Партія регіонів та Компартія. Через нього було важко проводити рішення. Зараз ми отримали новий, де багато громадських активістів. Тепер ключовими мають бути боротьба з корупцією та проведення судової реформи", - наголосив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Після Майдану постала нова політична нація - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі