четвер, 26 січня 2017 15:34

Пікет Конституційного суду: Путіна нагородили телячим язиком
5

Сьогодні під Конституційним судом люди вимагали скасувати закон про мову Калесніченка й Ківалова. Його Верховна Рада прийняла 3 липня 2012 року. Будівлю пікетували під час засідання щодо визначення конституційності документу.

Автор: Прес-служба ВО "Свобода"
 

На зібрання прийшло кілька десятків людей. Його організували представники ВО "Свобода". З собою мають плакати. На одному з них - портрет Володимира Путіна і напис: "Россия заканчивается там, где заканчивается русский язык". До плакату цвяхами прибили телячі язики.

Автор: gazeta.ua
 
Автор: Прес-служба ВО "Свобода"
 

"На заміну мовного закону ми пропонуємо новий український. Уже є три законопроекти. Ми подамо й ухвалимо найкращий. Якщо в якомусь із них є положення, які треба для остаточного закріплення статусу державної української мови, ми їх врахуємо. За статистикою на кухнях української мови більше, ніж у публічному просторі. Люди, вражені комплексом меншовартості, вдома говорять українською, а за межами свого будинку — російською. Ми не збираємося втручатися в особисте життя, наше завдання — повернути українців до мови своїх дідів-прадідів, якої їх позбавляли московські репресії, геноциди й терори", - говорить заступник голови Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Андрій Мохник.

Автор: gazeta.ua
 

Люди скандують: "Слава Україні!", "Україна - понад усе!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російську мову треба робити другою українською - Арестович

"Це моя послідовна позиція. Як письменник, маю боронити українську мову. Як дипломат — українську державу. Як громадянин — Конституцію України. А закон Колесніченка й Ківалова грубо порушує основний закон держави. Я буду під Конституційним судом кожного разу, поки цей закон не скасують. Це прощання з імперією. Тут так само лінія фронту", - каже письменник і дипломат Сергій Борщевський.

Наприкінці акції портрет Путіна обливають кетчупом.

Автор: Прес-служба ВО "Свобода"
 
Верховна Рада проголосувала за скасування мовного закону Колесніченка і Ківалова 23 лютого 2014 року. Однак президент досі не підписав і не ветував законопроект про це, тому закон далі чинний.
Зараз ви читаєте новину «Пікет Конституційного суду: Путіна нагородили телячим язиком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі