понеділок, 23 вересня 2013 15:16

Підписання Угоди з ЄС скоріше схоже на втечу від Росії - експерт

Підписання Угоди з ЄС скоріше схоже на втечу від Росії - експерт
Віктор Небоженко. Фото: ru.golos.ua

Українська влада, в разі підписання Угоди про асоціацію з ЄС, зустрінеться з серйозними труднощами. Зокрема, найважче буде виконавчій і законодавчій владі.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Насправді, все що підписується зараз, то Україна до цього не готова. І Кабмін і виконавча влада і пропагандистська машина зустрінеться з великими труднощами. Це підписання скоріше схоже на втечу від Росії ніж на укладання шлюбу і вимучене і гарно збалансоване рішення зі сторони української еліти. Тобто спочатку підпишемо, а тоді будемо думати, що робити", - сказав він.

На думку Небоженка Євросоюз більш ретельно почне стежити за українським політичним життям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Януковича є шанс отримати міцний тил Євросоюзу у переговорах з Росією - політолог

"Це звичайно ж створить багато проблем для виконавчої і законодавчої влади, тому що нас заставлять виконувати, з'явиться маса чиновників-спостерігачів, які будуть моніторити все це. І навіть той мільярд, який Європа виділить Україні буде обставлений великими реформаторськими вимогами. А ви ж знаєте українських чиновників. Вони власні закони не можуть виконувати. А все що пов'язано зі сферою збагачення і корупції, чи навпаки реформами — все буде страшно гальмувати", - сказав експерт.

Він також зауважив, що ЄС у разі потреби, буде використовувати грошові важелі впливу і погрожувати санкціями. Окрім цього, тиск на українських чиновників можна буде здійснювати на основі підписаної Угоди.

"Українська опозиція завжди вимагала, щоб тут склали список чиновників, які тут порушують закон, займаються корупцією, а тепер буде вже інший список — список міністрів і прокурорів, які порушують підписані з Євросоюзом документи. І це буде значно глибший рівень тиску на українських чиновників", - сказав Небоженко.

Зараз ви читаєте новину «Підписання Угоди з ЄС скоріше схоже на втечу від Росії - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

75

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі