середа, 16 грудня 2020 18:36

Підпал офісу ПР і смерть людини: справу Чорновол оперативно передали в суд

Підпал офісу ПР і смерть людини: справу Чорновол оперативно передали в суд
ДБР направило до суду обвинувальний акт щодо Чорновол. Фото: з Facebook-сторінки Тетяни Чорновол

Територіальне управління ДБР у Києві направило до суду обвинувальний акт відносно ексдепутатки Тетяни Чорновол.

Відповідне повідомлення оприлюднили на сайті відомства.

"Слідчі ТУ ДБР завершили досудове розслідування кримінального провадження за підозрою народного депутата України 8-го скликання", - йдеться в повідомленні.

За даними досудового розслідування, 18 лютого 2014 року Чорновол керувала діями групи осіб та безпосередньо брала участь у підпалі будівлі в центрі Києва на вул. Липській, у якій був розташований офіс "Партії регіонів". Унаслідок пожежі загинув працівник, 1948 року народження, який перебував у приміщені партійного офісу.

Обвинувачення в умисному вбивстві ексдепутатці вручили у вівторок, 15 грудня. Зараз сторона захисту ознайомилася з усіма матеріалами кримінального провадження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тетяні Чорновол вручили обвинувачення у вбивстві під час Майдану

10 квітня ДБР прийшло до Чорновол додому з обшуками. Йдеться про вищезгадане кримінальне провадження, яке вже скерували до суду. Зрештою Чорновол повідомили про підозру у вбивстві. Під час слідчих дій у неї вдома знайшли пістолет, автомат і ніж.

25 вересня суд змінив запобіжний захід для екснардепки Тетяни Чорновол. З-під нічного домашнього арешту її відпустили на особисте зобов'язання.

Зараз ви читаєте новину «Підпал офісу ПР і смерть людини: справу Чорновол оперативно передали в суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі