вівторок, 22 травня 2007 17:52

Перший політв"язень Росії просить Путіна про помилування

Засуджений в 2004 році на 15 років за розголос державної таємниці, військовий аналітик і вчений Ігор Сутягін звернувся з відкритим листом до Путіна про помилування. Третину терміну на той момент учений вже відсидів - його заарештували на час слідства.

В кінці квітня цього року Парламентська асамблея Ради Європи вимагала негайно звільнити Ігоря Сутягіна.

Раніше з листом до президента Росії, в якому було прохання про помилування ученого, виступили правозахисники країни. А днями своє прохання Володимиру Путіну направив сам Ігор Сутягін і той же час відчув тиск з боку адміністрації колонії.


У 2005 році організація "Міжнародна амністія" визнала Ігоря Сутягіна політичним ув"язненим. Він став першим політв"язням у новій Росії.

За словами Сутягіна, інформація, яку він нібито розголосив британській консалтинговій фірмі, була взята ним із відкритих публікацій в російських, американських і британських газетах, журналах і книгах.

Його скарга в Страсбурзькому суді з прав людини пройшла стадію комунікації і найближчим часом повинна бути розглянута. 19 квітня 2007 на сесії ПАРЕ була прийнята резолюція, яка наказує Росії звільнити Ігоря Сутягіна з-під варти, повідомляють "Новые известия".

Зараз ви читаєте новину «Перший політв"язень Росії просить Путіна про помилування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі