середа, 07 листопада 2012 22:57

Перевибори будуть ще скандальнішими, бо перемога вже буде питанням принципу - політолог

Перевибори будуть ще скандальнішими, бо перемога вже буде питанням принципу - політолог

Перевибори на проблемних округах можуть бути ще жорсткішими та скандальнішими, ніж зараз.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Михайло Басараб, говорячи про наміри Центральної виборчої комісії провести перевибори по 5-ти проблемним округам.

"Цей перелік формувався виключно з тих виборчих округів, на яких влада відчуває, що її потенціал достатньо серйозний. Представники влади, певно, проаналізувавши ситуацію зрозуміли, що саме на цих округах вдасться переломити хід подій і досягти необхідного результату", - наголосив він.

Басараб додав: "Всі інші 7 чи 8 округів, про які йшла мова, — це ті округи, де влада, зваживши свої позиції і потенціал опозиції, таки прийняла рішення не чіпати їх".

Експерт також додав, що в разі проведення перевиборів, не виключено, що фальсифікації повторяться.

"Те, що вибрали не більшу кількість конфліктних округів свідчить про те, що влада впевнена в тому, що їй вдасться переломити хід подій і вплинути серйозно на зміну результатів у цих виборчих округах. Розрахунок іде на те, що зараз можна буде сконцентрувати адміністративний ресурс саме на цих територіях і суттєво допомогти висуванцям від влади", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко назвав спробу призначити перевибори шулерством

Водночас, зазначив політолог, треба враховувати і те, що зараз існує досить серйозний протестний потенціал у суспільстві, тому рейтинги кандидатів від опозиції можуть зрости.

"Враховуючи досить високий електоральний потенціал опозиційних політичних сил в державі загалом і в цих округах зокрема, можна також очікувати суттєве нарощення підтримки опозиційних виборців, - пояснив Басараб. - Суттєва частина виборців, які проігнорували та не прийшли на вибори, чи виборці, які голосували за інші політичні сил, за самовисуванців, але, будучи опозиційно налаштованими щодо сьогоднішньої влади, прийдуть і принципово проголосують за висуванців від опозиції".

Він запевнив, що на перевиборах буде досить жорстка боротьба, оскільки перемогти на них буде справою принципу і для влади, і для опозиції.

"Нас очікує дуже жорстка конкуренція і боротьба. І підрахунок голосів у цих округах, чи оголошення переможців будуть ще видовишнішими, ще конфліктнішими, ще скандальнішими, ніж це було зараз. Бо це вже буде питанням принципу. Це будуть показові вибори. Кожен намагатиметься довести свою правоту", - підкреслив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Перевибори будуть ще скандальнішими, бо перемога вже буде питанням принципу - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі