субота, 05 березня 2022 03:14

"Переграємо весь той морок, який наводили на нас століттями" - Арестович

"Переграємо весь той морок, який наводили на нас століттями" - Арестович
Арестович звернувся в кінці дев'ятого дня війни. Фото: Сегодня

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович підбив підсумки дев'ятого дня війни з окупантами.

"У Гостомелі спецназ ГУР та 3 полк СЗГ разом із місцевою ТрО два дні поспіль полірували російських спецназівців та десантників", написав він у Facebook.

Відбили аеропорт Кульбакіно і відбили колону, яка намагалася зранку обійти місто.

У Перемозі Броварського району накрили з повітря 15-у окрему мотострілецьку бригаду з Самари.

На Ніжинському напрямку, знищили величезне об'єднання, яке ще три доби тому російське командування почало формувати для наступу на Бровари - Бориспіль. Все це завдяки місцевим жителям, які ведуть цю саму тотальну війну - перекриваючи лісові дороги, уповільнюючи, а то й унеможливлюючи кілька годин рух колон супротивника.

Під Харковом війська окупантів зазнали величезних втрат, частково заплуталися у місцевих буераках, частково – знищено.

У Херсоні мінімально російських військ. Відновлено зв'язок. Шоу з "вдячними херсонцями" провалилося.

Запорізька АЕС працює у нормальному режимі.

"Ми тримаємо небо (сьогодні кілька збитих російських літаків), працює наша авіація", - повідомив він.

"Накриваємо командні пункти противника – сьогодні навіть російська преса визнала загибель двох старших командирів – включаючи командира 810 бригади морської піхоти Чорноморського флоту, яка допомагала втекти Януковичу та захоплювала Крим", написав Арестович.

Над обійденим і напівоточеним супротивником Черніговом збивають російські літаки, ходять у лихі рейди і збирають полонених під Сумами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Закінчуємо його оптимістично", - Арестович про восьмий день війни

"Вони шоковані - від того рівня, який демонструє українська армія та її керівництво. Сьогодні це офіційно визнали міністерства оборони США, Британії, голова НАТО", - написав радник президента.

Наші успіхи – закономірність. Спеціально збудовані та чітко реалізовані причинно-наслідкові зв'язки. Поєднання найвищого рівня збройних сил і народного опору перемеле тут російську військову машину.

"Це наша війна Судного дня. Це наша Батьківщина скидає із себе семисотлітні пута Орди, потворне історичне спотворення давньої ідеї Русі. Сотні років тяжкого прокляття. Нам пощастило стати поколінням, яке виправить тисячолітню несправедливість. Поставимо крапку в історії Московії. Піднімемо справжню Україну", - запевнив Арестович.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «"Переграємо весь той морок, який наводили на нас століттями" - Арестович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі