четвер, 17 квітня 2014 10:52

Переговори між Україною та Росією нічим не завершаться - Огризко

Переговори між Україною та Росією нічим не завершаться - Огризко
Фото: tsn.ua

Чотиристоронні переговори щодо ситуації в Україні у форматі США - ЄС - Росія - Україна не матимуть якісних результатів.

Про це у коментарі кореспонденту Gazeta.ua сказав екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко.

"Переговори нічим не завершаться, тому що позиції сторін є полярними. Російська Федерація, на мою думку, продовжить свою лінію нав'язування Україні фактично колоніального статусу. Це  видно, зокрема, із вчорашньої заяви Чуркіна в Раді Безпеки ООН. Там абсолютно не хочуть визнавати тих реальних фактів брутальної агресії проти суверенної держави. Країни Заходу, Європейського Союзу та Україна, очевидно, відстоюватимуть зовсім іншу позицію", - зазначив дипломат.

Він зазначив, що в цих переговорах першим буде питання про виведення російських військ з Криму і повернення автономної республіки до складу України.

Щодо питання федералізації та децентралізації влади в Україні, яке нав'язує Росія, то Огризко зауважив:"Не можуть іноземні політики, країни розповідати нам, яку Конституцію Україна повинна приймати. Це абсурд, на який ніхто погодитися не зможе. Я не думаю, що американці погодяться чи погодилися б цю тему обговорювати. Це очевидне і пряме втручання у внутрішні справи суверенної держави".

"Я очікую обмін заявами та окремі прес-конференції", - зазначив екс-міністр закордонних справ.

Нагадаємо, що переговори щодо ситуації в Україні у форматі США - ЄС - Росія - Україна пройдуть сьогодні в Женеві.

Зараз ви читаєте новину «Переговори між Україною та Росією нічим не завершаться - Огризко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі