понеділок, 22 квітня 2019 12:20

Парубій назвав час "Х" для закону про мову

Парубій назвав час "Х" для закону про мову
Петро Порошенко пообіцяв підписати закон про мову, який ухвалить парламент. Фото: rbc.ua

У четвер, 25 квітня, об 11:00 Верховна Рада розпочне голосування за законопроект про функціонування української мови як державної.

На погоджувальній раді голова Верховної Ради Андрій Парубій закликав усіх народних депутатів бути у залі.

"Щоб ми не лякали українців, що раптом закон про мову може бути поставлений під ризик, можу сказати публічно: "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт", "Самопоміч", "Батьківщина", Радикальна партія, група "Воля народу", як мінімум 25 позафракційних підтримують закон про мову.

Нам просто необхідно у четвер об 11:00 усім бути у залі. Я буду телефонувати кожному з позафракційних народних депутатів. А ви як голови фракцій і груп забезпечте, щоб кожен із народних депутатів у Чистий четвер був у сесійній залі", — сказав Парубій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ярош обіцяє у "мовний" день бути у Верховній Раді

28 лютого парламент почав розглядати у другому читанні законопроект про забезпечення функціонування української мови як державної. Єдиною державною мовою, за документом, в Україні є українська.

Публічне приниження чи зневагу української мови прирівнюють до наруги над державними символами України і карають за законом. Відповідальність нестимуть і ті, хто перешкоджатиме чи обмежуватиме користування українською.

Документ регулює застосування української в усіх сферах суспільного життя на всій території України. Його дія не поширюється на сферу приватного спілкування та релігійні обряди.

Зараз ви читаєте новину «Парубій назвав час "Х" для закону про мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі