вівторок, 16 квітня 2019 18:38

Ярош розповів про секретні плани

Ярош розповів про секретні плани
Цьогоріч Ярош один раз був у парламенті - 11 квітня. Фото: chesno.movement

Народний депутат і лідер Української добровольчої армії Дмитро Ярош на наступному тижні відвідає засідання Верховної Ради, де будуть ухвалювати закон про мову.

Про це він сказав журналістам.

"У нас є домовленість з Андрієм Парубієм, якщо якесь важливе українське питання і не вистачає голосів, то я буду приходити. Мені попередньо повідомили, що на наступному тижні може бути голосування закону про мову. Я збираюся бути присутнім. Це так, по секрету", - сказав нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що заважає прийняти мовний закон

28 лютого парламент почав розглядати у другому читанні законопроект про забезпечення функціонування української мови як державної. Єдиною державною мовою, за документом, в Україні є українська.

Публічне приниження чи зневага української мови прирівнюють до наруги над державними символами України і карають за законом. Відповідальність нестимуть і ті, хто перешкоджатиме чи обмежуватиме користування українською.

Документ регулює застосування української в усіх сферах суспільного життя на всій території України. Його дія не поширюється на сферу приватного спілкування та релігійні обряди.

Зараз ви читаєте новину «Ярош розповів про секретні плани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі