середа, 14 листопада 2012 16:59

Партії регіонів доведеться ділитися урядовими посадами з комуністами - експерт

Партії регіонів доведеться ділитися урядовими посадами з комуністами - експерт
Ігор Жданов: бажаючих працювати в уряді зараз не багато. Фото: www.radiosvoboda.org

Партія регіонів не зможе самостійно сформувати більшість, тому, щоби долучити й інші політсили, їй доведеться ділитися урядовими посадами.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог, президент аналітичного центру "Відкрита політика" Ігор Жданов, коментуючи заяву лідера Комуністичної партії України про те, що комуністи будуть пропонувати своїх людей на посаду в уряд.

"Партія регіонів звичайно не хотіла долучати до формування уряду представників інших партій. Партія регіонів така — що собі взяла, то вже нікому не хоче віддавати. Але, напевно, буде така ситуація, що вони навряд чи побудують більшість у складі Партії регіонів та мажоритарників, тому їм потрібно буде долучати ще додаткові ресурси, наприклад, тих же комуністів", - пояснив він.

Жданов додав: "Зрозуміло, що просто так, не в більшості, голосувати за прем'єра, за спікера, чи з якихось інших знакових питань, комуністи просто не будуть. Вони будуть це робити тільки за щось конкретне. Тому тут Партії регіонів всупереч логіці своєї поведінки та ментальності, доведеться ділитися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тігіпко хоче піти з уряду, бо розуміє, що там будуть серйозні перетурбації - політолог

Водночас, експерт наголосив, що працювати в уряді бажаючих не багато, оскільки соціально-економічна ситуація в країні буде тільки погіршуватися і проблеми, пов'язані з цим, треба буде якось вирішувати.

"Зараз дуже багато бажаючих потрапити в уряд немає. Тому що зараз така економічна ситуація, за яку потрібно нести повну відповідальність, - підкреслив Жданов. - Ви бачите, що робиться з доларом, як девольвує гривня, вже декілька місяців поспіль у нас падає промислове виробництво, падає ВПВ, реальна заробітна плата. Ситуацію треба вирішувати. Зрозуміло, що її зубами "Регіони" тримали до виборів. І також зрозуміло, що зараз вони просто її не втримають".

Нагадаємо, що Симоненко, відповідаючи на питання, чи буде Компартія брати участь у формуванні нового складу уряду, заявив: "Ми будемо пропонувати свої кадри".

Водночас, Симоненко прокоментував голосування комуністів в Раді спільно з більшістю: "Про що ми з вами говоримо? Ми бюджет бачили? Ніколи ми за нього не голосували. І останній раз теж. Програму Миколи Азарова? Яку програму? Я ні за що не голосував!".

 

Зараз ви читаєте новину «Партії регіонів доведеться ділитися урядовими посадами з комуністами - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі