вівторок, 10 квітня 2007 20:08

Партія регіонів подала до суду на "Нашу Україну"

Партія регіонів у судовому порядку вимагатиме від "Нашої України" спростувати недостовірну інформацію щодо тиску на суддів Конституційного суду з боку коаліції та Кабінету міністрів. Про це йдеться в заяві прес-служби Партії регіонів.

У заяві зазначається, що через публічні заяви деяких суддів Конституційного суду України, призначених у КС за квотою Президента, про публічний тиск на них з боку певних політичних сил, депутати Коаліції національної єдності звернулися до Генеральної прокуратури з вимогою порушити кримінальну справу за фактом втручання в діяльність судових органів, встановити та притягнути до кримінальної відповідальності осіб, які вдалися до такого протиправного втручання, а також вжити негайних заходів, щоб припинити тиск.

"Натомість, через декілька годин після цього прес-служба партії "Наша Україна" розповсюдила чергову безглузду та безвідповідальну заяву про нібито погрози прем"єр-міністра на адресу голови Конституційного суду, а також про сумнівний характер рішення КСУ в таких умовах", - наголошується в заяві прес-служби.

На думку представників Партії регіонів, така заява пов"язана виключно з намаганнями "наперед виправдати свої дії щодо підготовки сумнівного з правової точки зору указу Президента та заздалегідь піддати сумніву майбутнє законне рішення Конституційного суду України з приводу Указу "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України".

"Такі дії представників "Нашої України" насправді мають ознаки тиску як на весь склад КСУ, так і на суспільну думку", - вважають у Партії регіонів.

У зв"язку з цим, зазначається у заяві прес-служби ПР, "ми змушені звернутися до суду з вимогою спростувати недостовірну інформацію та до Генеральної прокуратури з вимогою порушити кримінальну справу за фактом завідомо неправдивого повідомлення про вчинення злочину, оскільки за втручання у діяльність судових органів законодавством України передбачена кримінальна відповідальність".

Партія регіонів ще раз наголошує, що виконає "будь-яке рішення Конституційного суду України – єдиного органу конституційної юрисдикції в Україні, який вирішує питання про відповідність законів та інших правових актів Конституції України і дає офіційне тлумачення Конституції України та законів України".

Сьогодні "Наша Україна" звинуватила коаліцію та Кабінет міністрів України під керівництвом Віктора Януковича у тиску на Конституційний суд і судову систему України взагалі. У заяві партії зазначається, що п"ятеро членів Конституційного Суду заявили про те, що певні політичні сили через своїх представників публічно вчиняють грубий тиск як на окремих суддів, так і на весь склад Конституційного Суду. Це, на думку суддів, унеможливлює їхню участь у розгляді питань щодо законності дострокових виборів. "Наша Україна" переконана, що заява членів КС є наслідком посиленого тиску з боку колишньої правлячої коаліції та уряду Януковича на Конституційний суд та судову систему України взагалі, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів подала до суду на "Нашу Україну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі