вівторок, 29 червня 2021 15:56

Парламент підтримав закон, який запускає судову реформу

Парламент підтримав закон, який запускає судову реформу
Рада 29 червня підтримала законопроєкт 3711-д. Фото: Андрій Нестеренко, iportal.rada.gov.ua

Проєкт закону, який запускає судову реформу в Україні, ухвалила Верховна Рада у вівторок, 29 червня. Документ №3711-д стосується відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Законопроєкт "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" і деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України" підтримали 293 народні депутати.

Зокрема, 217 голосів дала фракція "Слуга народу". А також 22 - "Європейська солідарність", 19 - група "Довіра", 15 - фракція "Голос", 13 - група "За майбутнє". Окрім того, законопроєкт підтримали сім позафракційних депутатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слугам" у чат скинули законопроєкти, які треба підтримати - перелік

Документ передбачає створення комісії для добору 16 нових членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Фактично ВККС є кадровою агенцією для судів. Вона проводить конкурси з добору суддів, а також переатестовує чинних суддів.

Нардепи під час голосування підтримали головну поправку, яку вимагали ЄС і НАТО. Вона передбачає, що голоси міжнародних експертів матимуть вирішальне значення під час обрання кандидатів у члени ВККС.

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №4651 про повернення в'язниці за брехню в електронних деклараціях із пропозиціями президента Володимира Зеленського.

За документ проголосували 315 парламентарів.

Із закону вилучили суперечливе положення, згідно з яким відомості про об'єкти декларування, які перебувають у володінні або користуванні члена сім'ї декларанта, зазначаються лише в разі, якщо член сім'ї подав такі відомості суб'єкту декларування в будь-якому вигляді.

Зараз ви читаєте новину «Парламент підтримав закон, який запускає судову реформу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі