вівторок, 27 січня 2009 21:01

ПАРЄ хоче, щоб Ющенко знайшов замовників убивства Гонгадзе

Парламентська Асамблея Ради Європи вимагає від влади України прийняти більш енергійні заходи по розслідуванню убивства журналіста Георгія Гонгадзе.

В вівторок ПАРЄ прийняла резолюцію по питанню "розслідування злочинів, можливо скоєних високопоставленими особами в період правління в Україні президента Леоніда Кучми - справа Гонгадзе як знаковий приклад", повідомляє Интерфакс-Украина.

За прийняття резолюції проголосували 78 членів Асамблеї, проти - 75 чоловік.

Виступаючи з доповіддю по даному питанню, представниця ФРН Сабіна Лойтхойссер-Шнарренбергер підкреслила, що "злочини, скоєні у відношенні журналістів і політичних активістів, повинні розслідуватися компетентними органами в пріоритетному порядку, не допускаючи втручання політичних сил".

"Влада повинна прагнути встановити і покарати не тільки конкретних виконавців даних злочинів, але і їх замовників та організаторів, незважаючи на ранг і положення підозрюваних", - підкреслила доповідач.

Ці ж тези увійшли й у текст прийнятої ПАРЄ резолюції.

"Асамблея вітає недавнє винесення обвинувального вироку трьом колишнім співробітникам МВС України за вбивство журналіста Гонгадзе", - йдеться в резолюції.

"ПАРЄ шкодує про звільнення з-під варти їх безпосереднього начальника - генерала Пукача і про те, що йому вдалося уникнути повторного арешту, а також про передчасну кончину колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченко - і все це при нез"ясованих обставинах", - зазначається в резолюції ПАСІ.

Депутати Асамблеї висловлюють глибоку стурбованість із приводу "відсутності всякого просування в справі притягнення до відповідальності осіб, які замовили й організували вбивство Гонгадзе".

Зараз ви читаєте новину «ПАРЄ хоче, щоб Ющенко знайшов замовників убивства Гонгадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі