четвер, 27 грудня 2012 11:21

Опозиції краще за рік до президентської кампанії визначитися з кандидатом - експерт

Опозиції краще за рік до президентської кампанії визначитися з кандидатом - експерт
Фото: polittech.org

Опозиції краще за рік до президентської кампанії визначитися з єдиним кандидатом.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов, коментуючи слова лідера партії ВО "Свобода" Олега Тягнибока щодо того, що опозиції не вигідно одразу визначатися з єдиним кандидатом у президенти, і узгоджувати це варто вже буде у другому турі.

"Зараз є три людини — Кличко, Яценюк і Тягнибок - і у кожного свої міркування на 2015 рік, свої власні амбіції, власна група підтримки, яка підштовхує до руху вперед на президентських виборах. Але це "блакитна" мрії стратегів з Банкової. Щоби ми знову побачили щось на кшталт "канівської четвірки" у 1999 році. Одна з "говорящих голів" "регіонал" Володимир Олійник став фігурантом того об'єднання, яке допомогло Кучмі вдало зі стартовим рейтингом у 6% обратися у президенти. Саме схоже на це зараз і відбувається щодо опозиційної трійки", - пояснив він.

Золотарьов переконаний, що краще все ж таки, щоби опозиції хоча б за рік до виборів визначилася б з єдиним кандидатом.

"Найкраще, звісно, щоби хоча б з рік-півтора до президентських виборів вони почали б розмовляти про амбіції. А зараз, як на мене, це дуже зарано. Бо це, власне кажучи, гра в сценарій, який прописаний на Банковій: щоби опозиціонери конкурували між собою і з'ясовували стосунки і, на жаль, ще в більш експресивних висловах", - підкреслив він.

На думку експерта, у Тягнибока зараз найгірші стартові позиції щодо президентських виборів, однак і найкраща динаміка зростання рейтингу.

"Є такі міркування, що якщо Тягнибок проходить до другого туру, то далі, як у 1999 році велася кампанія проти Симоненка, через якого залякували комуністичною загрозою, то зараз будуть залякувати нацистською загрозою. І на цьому фоні Янукович буде виглядати як гарант стабільності і спокою, тобто, як свого часу Кучма, - пояснив політолог. - Люди живуть своїми міркуваннями і намірами двічі увійти в одну й ту саму ріку".

Золотарьов додав: "Щодо опозиції, то такі наміри небезпечні. Поки баланс ще втримати можна. Адже коли існують і так конкурентні стосунки, а їх ще й підпалює Банкова, то є 100% гарантія того, що це буде гра в бік Банкової".

Зараз ви читаєте новину «Опозиції краще за рік до президентської кампанії визначитися з кандидатом - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі