середа, 25 квітня 2007 15:11

Опозиції і коаліції домовитись не вдалося

Опозиції і коаліції домовитись не вдалося
Головною умовою подальших переговорів щодо пошуку виходу з політичної кризи для "Нашої України" залишається проведення дострокових виборів до парламенту.

Про це повідомив лідер "Нашої України" В"ячеслав Кириленко після зустрічі з представниками коаліції та уряду за участю представників секретаріату президента.

"Першим пунктом об"єднана опозиція з двох фракцій висловила вимогу щодо того, що початком вирішення усіх інших питань є обговорення і ухвалення згоди щодо іншої дати, але обов"язково дострокових парламентських виборів", - заявив він.

За словами Кириленка, інша дата виборів "поки що не називається, сторони взяли тайм-аут" і мають намір продовжити переговори у середу.

При цьому він висловив думку, що рішення Конституційного суду не внесе ясності у питання розв"язання політичного конфлікту.

"Сподівання на те, що Конституційний суд ухвалить рішення і таким чином розв"яже політичну кризу, є недостатніми, оскільки Конституційний суд не уповноважений вирішувати всі найбільш ключові політичні проблеми в країні"

"Найбільш прийнятним виходом з ситуації ми продовжуємо бачити дострокові парламентські вибори", - додав він.

За його словами, на зустрічі у середу опозиція і коаліція обмінялися думками з цього приводу однак не досягли якогось конкретного рішення.

Один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов дотримується такої ж думки.

В свою чергу лідерка фракції Партії Регіоноів Раїса Богатирьова сказала, що "атмосфера, яка склалася, заклала хрупкий місток, який може стати початком діалогу. Але він буде складним, тому що сторони не змінили свою позицію".

"Позиція коаліції полягає в тому, що рішення Конституційного Суду буде відправною точкою для будь-яких дій", - додала вона.

Богатирьова повідомила, що учасники протистояння можуть звернутися до своїх прихильників припинити вуличні акції.

На запитання, чи є взагалі якийсь прогрес у переговорах між коаліцією і опозицією, Богатирьова сказала:

"Важко сказати. Це - початок розмови за столом, де представлені чотири сторони: опозиція, секретаріат президента, коаліція та уряд. Ми почали спільну розмову".

"Мені здалося позитивним те, що сторони налаштовані на діалог", - додала вона.

Богатирьова повідомила, що під час переговорів сторони намагаються узгодити низку законопроектів, які дозволять розв"язати кризу, пише Українська правда.


Зараз ви читаєте новину «Опозиції і коаліції домовитись не вдалося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі