вівторок, 13 листопада 2012 09:46

Опозиція погрожує фальсифікаторам міжнародними санкціями

Опозиція погрожує фальсифікаторам міжнародними санкціями
Валентин Наливайченко розповів про спільні дії опозиції. Фото: zz.te.ua

Всі, хто причетний до фальсифікацій, мають бути покаранням через рішення українських судів. Пілся цього до них мають застосувати і міжнародні санкції.

Про це в ефірі телеканалу ICTV сказав член партії УДАР Валентин Наливайченко.

"Корупція на цих виборах не просто становила загрозу національній безпеці, а зіпсувала волевиявлення громадян. Коли корумповані судді з Одеси відміняли вибори у Херсоні, коли корумповані судді у Києві відміняли вибори наших побратимів в інших містах, через що спотворили власне виловиявлення всіх громадян України. Це вже загроза, і вона реалізована в те, що спотворений вибір українців", - наголосив він.

Саме тому, за словами Наливайченка, опозиційні сили об'єдналится заради спільних дій щодо захисту прав українців.

"Ключове слово - "дії". Дії у нашому розумінні у тому, що поки ми поза парламентом, перше, вимагаємо і тут ми є непохитними, - визнати волевиявлення людей в усіх округах, визнати протоколи, які зафіксовані на дільничих виборчих комісіях. Друге — покарати фальсифікаторів. Якщо у правоохоронців є воля, вони мають це робити", - підкреслив політик.

Він додав: "Третє — ми чітко говоримо, що покарання має бути визнано рішенням українських судів, а після цього мають бути міжнародні санкції. Ті, хто був замовником фальсифікацій, ті, хто виконував їх, ті, хто очолює суди і рішенням судів зловживає — мають також отримати санкції. Для чого — відповідь пряма: закордонні рахунки, вкрадена власність - назад у бюджет. Як це робити? Є міжнародні конвенції введення коштів, які були задіяні у міжнародних злочинах, зокрема таких, як відмивання грошей".

Зараз ви читаєте новину «Опозиція погрожує фальсифікаторам міжнародними санкціями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі