пʼятниця, 01 лютого 2013 15:05

Опозиція не узгоджувала єдиного кандидата в мери Києва – Бондаренко

Опозиція не узгоджувала єдиного кандидата в мери Києва – Бондаренко
Фото: glavcom.ua

Народний депутат від фракції "Батьківщина" Володимир Бондаренко спростував інформацію про те, що опозиція визначилася із єдиним кандидатом на посаду мера Києва.

"Будь-яких внутрішньопартійних або міжпартійних обговорень цього питання ще не було, - заявив він Gazeta.ua. - Ми не визначалися ні всередині "Батьківщини", ні в спілкування із УДАРом та "Свободою". Сьогодні є різні політичні заяви та розмови з цього приводу. Інколи вони схожі на бажання посварити опозицію. Це звичайний напівбрудний процес. Буде ще брудніший. Його підґрунтя - посварити, подрібнити, зіштовхнути лобами опозиціонерів".

За його словами, завдання влади - подробити опозицію.

"Їй легше було б, коли б опозиційних кандидатів було декілька. Не дай Бог в цей похід підуть по кандидату від кожної з трьох опозиційних сил. Тоді в цей же день можна буде вітати Олександра Попова або когось іншого, кого визначить влада. Тому ми повинні провести серйозні політичні консультації", - наголосив Бондаренко.

Депутат вважає, що висування Віталія Кличка на мера залежатиме від його власної позиції.

"Він повинен першим визначитися. Тому що Віталій Володимирович, будучи два рази кандидатом, сьогодні має право довести цю справу до кінця. Чи буде він це робити, залежить лише від нього. Якщо він вирішить не йти, то має підтримати якогось іншого рейтингового кандидата від опозиції. Я з ним особисто прямої бесіди з цього приводу не мав. Хоча натяки давав йому. Він відказував, що поки рано визначатися", - зауважив парламентар.

Говорячи про те, чи не хотів би він стати єдиним кандидатом, нардеп зазначив:

"Якби в мене були амбіції на подальшу діяльність, цього можна було б добиватися. А в мене немає амбіцій на президента чи інші високі посади. Я готовий допомагати у цій боротьбі".

Бондаренко впевнений, що влада не збирається змінювати депутатів Київради, тому затягуватиме розгляд цього питання:

"Вибори не оголошені. Максимальний термін для цього - 16 червня. Час ще трохи є. Тому ми в першу чергу будемо у жорсткій формі вимагати проведення цих виборів. Бо сьогоднішня влада здатна на те, аби плювати на всі закони та Конституцію, щоб тягнути із їхнім призначенням і далі. Поки що заяви Володимира Рибака та Олександра Єфремова не мають під собою будь-якої основи. Маючи практику спілкування із Партією регіонів, можу сказати: вони говорять одне, а роблять інше".

За словами нардепа, треба переглянути виборче законодавство.

"По нинішньому закону можна зняти будь-кого, будь-коли і з будь-яких причин. Тому, можливо, потрібно буде тактично по-іншому будувати висування. Не виключено, що знадобляться дублюючі кандидати. Бо від влади можна очікувати чого завгодно", - додав політик.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція не узгоджувала єдиного кандидата в мери Києва – Бондаренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі