середа, 26 червня 2013 18:53

Опозиція може піти на компроміс по виборах у проблемних округах - політолог

Опозиція може піти на компроміс по виборах у проблемних округах - політолог
Володимир Фесенко. Фото: glavcom.ua

Маловірогідно, що депутати проголосують за подовження роботи сесії. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Зараз обговорюється варіант продовження роботи. Але судячи з настроїв, не дуже хочуть додаткового пленарного тижня. Вже придбали путівки за кордон, навіщо продовжувати сесію?!", - зауважив він.

За словами експерта, на цьому тижні будуть проголосовані економічні законопроекти та бюджетні питання, в яких зацікавлений уряд. "Тут все залежатиме, наскільки їх вдасться провести через Верховну Раду. Бо вони можуть бути поставлені на голосування, а далі все залежатиме від того, чи знайдеться необхідна кількість голосів. Наприклад, питання векселів. Тут важливо визначити, наскільки це актуально проголосувати до канікул. Друге питання — забезпечити дисципліну, явку своїх депутатів та результативне голосування", - пояснив Фесенко.

"Серед найбільш значущих буде питання про призначення виборів у проблемних округах. Враховуючи значення цієї теми для підписання нашої Угоди із Євросоюзом, шанс на те, що рішення буде проголосоване, достатньо високе. Але тут справа не тільки у значущості, а й в тому що зараз втратила актуальність проблема їх проведення в серпні. Вже така можливість вичерпана. Якщо вибори і відбудуться, то у вересні. А коли саме, на початку місяця чи в кінці — це не так актуально. Опозиція може піти на такий компроміс", - розказав політолог.

Він не впевнений, що буде проголосоване питання призначення виборів в Києві. "Тут ситуація не змінилася. Якщо для опозиції це питання дуже важливо, вона буде наполягати. Але навіть якщо заблокують трибуну, то вибори на проблемних округах просто будуть відкладені. А це вже достатньо критична ситуація. Не думаю, що опозиція буде ними жертвувати. Тому київська тема може бути відтермінована на осінь. Що тоді буде — важко спрогнозувати. Все залежить від політичної кон'юнктури", - зазначив експерт.

"Якщо деякі законопроекти, важливі для уряду, не вдасться провести на цьому пленарному тижні, то парламентська більшість наприкінці липня — на початку серпня може зібрати позачергову сесію. Тут питання тактики. Все впирається в те, коли вдасться зібрати голоси. Або вони голосують ці законопроекти зараз, або пізніше. Але все ж більшості варто проголосувати ті законопроекти, в яких вона зацікавлена, на цьому останньому тижні. Дуже часто роблять саме так, коли вже існують канікулярні настрої", - додав Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція може піти на компроміс по виборах у проблемних округах - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі