вівторок, 22 січня 2013 17:24

Опозиція має діяти за формулою "народ проти Януковича" - нардеп

Опозиція має діяти за формулою "народ проти Януковича" - нардеп
Андрій Шевченко позитивно ставиться до ідеї Тимошенко про єдину партію. Фото: dt.ua

Якщо для перемоги на президентських виборах опозиції потрібно буде створити єдину партію — це треба буде робити.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від "Батьківщини" Андрій Шевченко.

Він наголосив, що позитивно ставиться до заклику екс-прем'єра Юлії Тимошенко створити єдину партію опозиційних сил. Однак, на його переконання, тут все залежатиме від того, що насправді потрібно буде для перемоги на президентських виборах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Завдання мінімум для опозиції - не пересваритися до 2015 року" - експерт

"Думаю, на це завдання треба дивитися ширше. Наше мета на сьогоднішньому етапі — це перемога на президентських виборах, які відбудуться у 2015 році, або ще й раніше, - зауважив він. - Якщо для цього потрібна єдина партія — то треба це робити. Якщо ж для цього потрібна коаліція різних партій і громадянського суспільства, то це так само треба робити".

Шевченко також наголосив, що опозиція вже демонструє єдність, зокрема і в спільних, узгоджених діях у парламенті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко закликала опозицію створити єдину партію, аби зупинити "каток Партії регіонів"

"Крім того, між трьома ключовими опозиційними силами є домовленість про те, що на довиборах у 5-ти округах буде лише один кандидат від опозиційних сил", - підкреслив нардеп.

Він додав: "Тому насправді ми зараз як ніколи близькі до узгодження спільних дій. Але, мені здається, зараз є одне завдання — об'єднання великої кількості людей, які незадоволені тим, що відбувається в Україні, і вважають, що треба робити щось краще. За великим рахунком, ідеться про формулу "народ проти Януковича". Думаю, що нам треба дивитися на єдину партію як на частину цього більшого завдання".

Нагадаємо, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко закликала опозицію створити єдину партію, аби подолати режим президента Віктора Януковича. Про це йдеться в її зверненні з нагоди Дня Соборності

Натомість лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок вже заявив, що не вважає за доцільне об'єднання трьох ідеологічно різних партій в одну.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція має діяти за формулою "народ проти Януковича" - нардеп ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі