вівторок, 26 лютого 2013 12:21

Опозиція ініціює створення міжфракційної комісії Україна - ЄС

Опозиція ініціює створення міжфракційної комісії Україна - ЄС
Комісія має стати вищим політичним органом щодо прийняття законодавства про наближення України до ЄС. Фото: sq.com.ua

Опозиція планує завтра піти на засідання уряду й представити свою ідею щодо створення міжфракційної комісії Україна - ЄС.

Про це під час прес-конференції в Києві сказав лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, передає кореспондент Gazeta.ua.

Він розповів, що після саміту Україна - ЄС, який відбувся учора в Брюсселі, опозиція вирішила ініціювати політичний орган, який би займався питаннями євроінтеграції.

"Ми ініціюємо створення міжфракційної комісії Україна - ЄС, яку б очолювали керівники фракцій, і яка б займалася підготовкою всього законодавства, необхідного Україні для підписання Угоди про зону вільної торгівлі і політичної асоціації. Ми вважаємо, що така комісія має співпрацювати з нашими європейськими партнерами та європарламентарями. Ця комісія має стати вищим політичним органом щодо прийняття законодавства про наближення України до ЄС", - розповів Яценюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк: Гроші після мітингу опозиції на Майдані людям роздавали "Регіони"

Лідер "Батьківщини" пояснив, що саме цього завтра вимагатимуть від Кабміну.

"Фракція "Батьківщина" йде на розширене засідання уряду зі своїм баченням країни і буде вимагати, щоби цей уряд не просто почув, а ще й робив те, що опозиція вважає за потрібне", - зауважив він.

Відповідаючи на запитання, хто має очолювати таку комісію, Яценюк зазначив, що головування визначатиметься за ротаційним принципом.

"Цей орган має розглядати всі законопроекти, які необхідні для підписання угоди з ЄС. Після цього вони будуть передаватися у профільний комітет. Коли комітет ухвалить своє рішення щодо того чи іншого законопроекту, він має його внести на розгляд ВР", - уточнив політик.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція ініціює створення міжфракційної комісії Україна - ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі