понеділок, 08 вересня 2008 11:35

Огризко не виключає, що БЮТ і НУНС примиряться

Міністр закордонних справ Володимир Огризко допускає збереження коаліції між фракціями Блоку Юлії Тимошенко й Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона".

Про це він сказав в інтерв"ю німецькому виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Зараз ми переживаємо нелегкий етап, але я не вірю, що ми вже на летальній стадії. Якщо обидві сторони у своїй діяльності будуть керуватися національними інтересами, то коаліція виживе", - вважає міністр.

На його думку, для збереження коаліції БЮТ і НУНС треба виробити єдину позицію щодо конфлікту в Грузії.

Огризко зазначив також, що для збереження коаліції БЮТ повинен дотримуватися коаліційної угоди.

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко закликає Президента Віктора Ющенка посприяти збереженню коаліції між БЮТ і НУНС.

5 вересня Ющенко висловив упевненість в тому, що політична криза в країні може бути вирішена шляхом проведення переговорів політичних сил.

Він зазначив, що для того, щоб фракції повернулися до переговірного процесу, необхідно сформулювати єдину позицію української влади щодо ситуації в Грузії, а також скасувати всі, на його думку, антиконституційні закони, які були прийняті Радою 2 вересня.

Тимошенко вважає умови Ющенка, висунуті ним як вимоги для збереження коаліції між фракціями БЮТ і НУНС у Верховній Раді, обумовленими майбутніми виборами Президента.

Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Огризко не виключає, що БЮТ і НУНС примиряться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі