пʼятниця, 25 червня 2010 14:05

Об"єднання "Газпрому" і "Нафтогазу" невідворотнє - Міллер

Об"єднання "Газпрому" і "Нафтогазу" невідворотнє - Міллер

Об"єднання ''Газпрому'' і ''Нафтогазу України'' це історично зумовлений крок. Як заявив сьогодні глава російського газового концерну Олексій Міллер, газотранспортні системи ''Газпрому'' і ''Нафтогазу'' являють собою єдиний комплекс, який функціонує лише в тісній прив"язці оде до одного.

''У газовій галузі України як елементу глобального газового ринку є майбутнє тільки при розвитку разом з газовою галуззю Росії. Тільки в цьому випадку буде гарантоване довгострокове завантаження транзитної газотранспортної системи, і українська ''труба'' буде мати невід"ємну вартість '', - заявив Міллер.

За його словами, сьогодні з українськими колегами обговорюється можливий набір активів від кожної із сторін для створення спільного підприємства на паритетних засадах.

''І це буде перший етап об"єднання компаній'', - сказав він.

У той же час, виступаючи на річних зборах акціонерів ''Газпрому'', Олексій Міллер підкреслив, що Москва не відмовиться від ''Південного потоку'', проти будівництва якого виступали в Києві.

''Сьогодні ми з упевненістю можемо сказати, що проект ''Південний потік'' відбувся. Критична маса набрана. ''Газпром'' ні на крок не відступить від свого плану - практична реалізація проекту цього транснаціонального газопроводу почнеться в 2013 році, а побудований він буде не пізніше кінця 2015-го'', - підкреслив Міллер.

Новый Регион

Зараз ви читаєте новину «Об"єднання "Газпрому" і "Нафтогазу" невідворотнє - Міллер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі