четвер, 19 квітня 2018 11:21

Об'єднана церква видалить "русский мир" із України - Порошенко

Об'єднана церква видалить "русский мир" із України - Порошенко
Петро Порошенко попросив нардепів підтримати звернення до Вселенського патріарха. Фото: ukropnews.com

Після надання томосу Українська помісна автокефальна церква може бути найбільшою серед православних церков світу.

Про це заявив президент Петро Порошенко з трибуни парламенту, де просив нардепів підтримати його лист до Вселенського патріарха.

"Наша об'єднана Українська православна церква може стати найбільшою у всьому православному світі", - наголосив президент.

Він наголосив, що надання томосу важливе для об'єднання українців та викорінення сепаратизму.

"Довгоочікуваний томос ще більше укріпить релігійну свободу у країні, міжконфесійний мир, посилить права і свободи громадян, які нарешті будуть єдині і перестануть ділитися на нібито канонічних і не канонічних. Такий томос зміцнить нашу незалежність і видалить рудименти, які називають "русским миром" і який придумали ієрархи російської православної церкви. Потім цю небезпечну політичну єресь узяла на озброєння влада Російської Федерації", - сказав Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко провів таємну бесіду з Кабміном - ЗМІ

Президент Петро Порошенко 17 квітня прийняв в АП керівництво Верховної Ради та голів фракцій і груп. На зустрічі глава держави повідомив, що звертається до Вселенського патріархату з проханням надати томос Української помісної автокефальної церкви, та попросив Верховну Раду підтримати цю ініціативу.

Зараз ви читаєте новину «Об'єднана церква видалить "русский мир" із України - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі