вівторок, 02 жовтня 2012 16:21

Обласні адміністрації не витрачатимуть гроші на охорону відеоспостереження на виборчих дільницях

Обласні адміністрації не витрачатимуть гроші на охорону відеоспостереження на виборчих дільницях
Василь Плавюк каже, що питанням охорони камер має займатись міліція. Фото: pravda.if.ua

За законом обладнання для відеоспостереження на виборчих дільницях повинна охороняти міліція. А місцеві органи влади не повинні на це виділяти гроші.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів перший заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Василь Плавюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хорошковський пообіцяв розібратись із порушеннями на виборах

"Відповідно до закону України, доручення Верховної Ради України, Президента та Кабінету Міністрів, місцеві органи до цього ніякого відношення не мають. У цих документах чітко вказано, що міські, обласні адміністрації забезпечують  встановлення у приміщеннях об'єктів спостережень. А от органи внутрішніх справ з моменту встановлення забезпечують їх збереження. Все. Де взяти гроші на охорону — може турбувати міліцію. Сьогодні у нас обладнано 386 дільниць. Щоденно встановлюємо відеоспостереження  у 50-60 населених пунктах. Усього повинні обладнати 697 дільниць. Половина уже є. Ми йдемо згідно до графіку. У нас 19 населених пунктів. Це — звичайні дільниці. Є ще 48 спеціальних, лікарні та місця позбавлення волі. Адже їх не встановлюють. За 10 днів до початку виборів вони будуть працювати", - сказав Василь Плавюк.

Перший заступник голови Івано-Франківсьокї ОДА  також запевнив, що безпечність місць, де встановлять обладнання міліція перевіряє заздалегідь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні встановлено відеообладнання у майже 4 тис виборчих дільницях

"Як колишній силовик я знаю, що перед тим як вибирають дільницю органи внутрішніх справ зобов'язанні обстежити їх і дати приписи щодо усунення недоліків. Наприклад, встановити решітки на вікнах", - додав він.

Нагадаємо, голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко заявив, що після того як на дільницях встановлять відеоспостереження, виникне питання їхньої охорони.

Зокрема гроші на охорону змушені будуть відшукати органи місцевого самоврядування.

Зараз ви читаєте новину «Обласні адміністрації не витрачатимуть гроші на охорону відеоспостереження на виборчих дільницях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі