четвер, 04 вересня 2014 09:21

Обама і Камерон обіцяють підтримку Україні

Обама і Камерон обіцяють підтримку Україні
24daily.net

В день початку саміту НАТО президент США Барак Обама і прем'єр-міністр Великобританії Девід Камерон виступили зі статтею в британській газеті The Times, в якій вони обіцяють спільну підтримку Україні в її протистоянні з Росією.

"Односторонньою анексією Криму і введенням військ на південний схід України, Росія пішла наперекір базовим принципам міжнародного життя, - пишуть Обама і Камерон. - Перед обличчям спроб Росії за допомогою зброї примусити суверенну державу відмовитися від законного права на демократію і визначення свого майбутнього, ми повинні підтримати правомірний вибір України демократичного шляху розвитку, а також і далі допомагати їй в нарощуванні свого потенціалу".

У статті йдеться, що Альянс повинен забезпечити "сталу" присутність у Східній Європі, підкріплену сухопутними, повітряними, морськими і спеціальними силами швидкого реагування, які можуть бути "оперативно розгорнуті в будь-якій точці земної кулі". Президент США і прем'єр-міністр Великобританії закликали партнерів по НАТО виконати взяте на себе зобов'язання виділити не менше двох відсотків ВВП своїх країн на оборонні потреби з метою демонстрації "непохитної колективної рішучості" союзу.

Сполучені Штати і Великобританія, йдеться в статті, "не відступлять від свого наміру дати відсіч" угрупованню "Ісламська держава", що оперує в Іраку і Сирії, які обезголовили двох заручників - американців і загрожують смертю ще одному заручнику - британцеві.

"Терористи сильно помиляються, думаючи, ніби ми побоємося, зіткнувшись з їх погрозами. Кровожерливим вбивцям не залякати такі країни, як Британія і Америка ", - пишуть лідери двох країн.

Зараз ви читаєте новину «Обама і Камерон обіцяють підтримку Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі