середа, 21 липня 2010 17:46

НУ-НС: Візит Кирила фінансується з держбюджету України

НУ-НС: Візит Кирила фінансується з держбюджету України

Народний депутат від фракції НУ-НС, член комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Ярослав Кендзьор зажадав оприлюднити інформацію, за які кошти здійснювалася пряма трансляція виступу Московського патріарха Кирила в Одесі на Першому національному телеканалі, яка тривала з 8:30 до 12:00 .

Як повідомила прес-служба партії За Україну!, про це йде мова в депутатському зверненні Кендзьора, яке він направив Державному комітету з питань телебачення і радіомовлення України.

У своєму зверненні депутат зазначив, що візит російського патріарха здійснюється "практично за рахунок державного бюджету України".

"Безпрецедентні заходи з охорони, в яких задіяні тисячі працівників міліції, прямі трансляції на державному телебаченні та інші заходи в рамках візиту російського патріарха обходяться українським платникам податків у сотні мільйонів гривень", - зазначив член групи За Україну!.

Також Кендзьор заявив, що візит московського патріарха не є пастирським. "Цілком зрозуміло, що цей візит є політичним. Московський патріарх, який у своїх виступах розповідає про" єдиний народ "виконує політичну агітаційну місію", - запевнив нардеп.

Нагадаємо, сьогодні в Одесі патріарх Московський Кирило відслужив першу літургію і освятив Спасо-Преображенський кафедральний собор.

Раніше партія Всеукраїнське об'єднання Свобода заявила, що візит Кирила в Україну сприятиме розпаленню в країні міжрелігійної ворожнечі.

Зараз ви читаєте новину «НУ-НС: Візит Кирила фінансується з держбюджету України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі