вівторок, 25 грудня 2012 18:39

Нові урядовці знають, як витиснути гроші з економіки, щоб потім використати для перемоги на президентських виборах - Карасьов

Нові урядовці знають, як витиснути гроші з економіки, щоб потім використати для перемоги на президентських виборах - Карасьов
Вадим Карасьов: в уряд прийшли люди грошей. Фото: liga.net

До нового уряду прийшли люди грошей, які добре розуміються на фінансових потоках.

Про це на прес-конференції сказав політолог Вадим Карасьов.

"По людям, які прийшли до уряду, і по тому, які міністерства створено, ми бачимо, що є пріоритетним для цього Кабміну, - наголосив він. - Автократія Януковича сьогодні дуже потребує грошей".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На пост міністра культури розглядають чотири кандидатури - ЗМІ

Він пояснив: "На відміну від Путіна, у нас немає нафти і газу, сировини, за допомогою якої можна купувати лояльність еліт і лояльність мас, що й показали парламентські вибори. У влади немає грошей. Можна говорити про "Вітіну тисячу", про бонуси під вибори у вигляді підвищення пенсій і зарплат, але з першим не вийшло, і щодо другого - то це знущання, коли зарплатню чи пенсію підвищують на 10 гривень. Тому владі потрібні гроші".

Карасьов підкреслив, що проблема в тому, що у світі сьогодні немає дешевих займів.

"Немає грошей ні для кредитування держави, ні для кредитування бізнесу. Та основне питання залишається: хочеш сьогодні вижити, хочеш зберегти владу, бути переобраним — потрібні великі гроші. Тому до влади і привели людей грошей", - наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Києву помстяться за вибори жебрацьким бюджетом на 2013-й рік

Він додав, що на відміну від людей "адміністративного тиску", людей, яких говорять "беріть лопати та прибирайте сніг", приходять люди, які трохи розуміють, що таке гроші і як можна їх вижати з "падаючої економіки і як їх можна потім використати не на реформи, а на укріплення тоталітарної влади і перемоги на президентських виборах".

"Крім того, це люди, які розуміють, як можна перекрити фінансові канали для опозиції, їхні джерела фінансового харчування", - підкреслив Карасьов.

Зараз ви читаєте новину «Нові урядовці знають, як витиснути гроші з економіки, щоб потім використати для перемоги на президентських виборах - Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі