вівторок, 25 грудня 2012 17:17

Україна переживає глибоку індустріальну кризу - експерт

Україна переживає глибоку індустріальну кризу - експерт
Фото: andriynovak.info

Порівняння президентом України Віктором Януковичем соціальної ціни кризи в Європі та Україні є хибним.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів голова Комітету економістів України Андрій Новак.

"В Європі характер кризи зовсім інший, ніж в Україні. Європейська криза - суто фінансова. Це криза фінансової дисципліни країн єврозони, в якій північні країни фінансово дисципліновані, а південним - Греції, Італії, Іспанії, Португалії - таке поняття взагалі невідоме. У них проблема одна - привести до спільного знаменника фінансову і валютну політику", - сказав Новак.

"В Україні характер кризи зовсім інший. У нас криза не фінансова, а глибока індустріальна. Наш промисловий комплекс виробляє все менше товарів, і все більше товарів на територію України імпортується. Саме тому у нас постійне зростання безробіття і, паралельно, втрата працездатного населення, яке виїжджає за кордон з метою заробітку і забезпечення своїх родин", - продовжив експерт.

Він нагадав про те, що українська влада намагається пояснювати свої відверті провали в економічній політиці загальносвітовою кризою, відомо давно.

"Це робить чинний уряд, це робив і попередній", - підсумував Новак.

Нагадаємо, сьогодні Янукович заявив, що у Європі розгулялась криза, а українці майже не відчувають її, бо ціни не підвищуються і гривня стабільна.

Зараз ви читаєте новину «Україна переживає глибоку індустріальну кризу - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі