середа, 11 серпня 2021 19:48

Нові Санжари: чим запам'ятався новий начальник київської поліції

Нові Санжари: чим запам'ятався новий начальник київської поліції
Найбільшим викликом для Вигівського на посаді стали сутички в Нових Санжарах у лютому 2020 року. Фото: Полтавська ОДА

Новий начальник Нацполіції Києва Іван Вигівський народився 26 березня 1980 року на Житомирщині. Працювати в МВС розпочав у 1999 році з посади слідчого Очаківського міськрайонного відділу УМВС України в Миколаївській області, пише "Радіо Свобода".

У 2003 році закінчив Національний університет внутрішніх справ України. У 2015-2016 роках працював начальником Очаківського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області. У 2016-му Вигівського призначили на посаду заступника начальника Головного управління – начальника слідчого управління ГУНП в Миколаївській області.

Із 14 лютого 2020 року Вигівський обіймав посаду начальника ГУНП в Полтавській області. Має звання полковника поліції. Найбільшим викликом для Вигівського на посаді стали сутички в Нових Санжарах у лютому 2020 року, коли на початку пандемії коронавірусу туди привезли на обсервацію евакуйованих з Китаю українців. Він заявляв, що під час сутичок через протести місцевих жителів поліція діяла "у межах чинного законодавства".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нагадує СРСР: політолог оцінив "Велике будівництво" президента Зеленського

Іван Вигівський перебуває в шлюбі з Валентиною Вигівською, має дочку Єлизавету. У декларації за 2020 рік вказав земельну ділянку у Баловному Миколаївської області (площа 1100 кв. м), та ще одну ділянку, зареєстровану на дружину (1500 кв. м в Очаківському районі Миколаївської області). Третю земельну ділянку площею 906 кв. м. родина орендувала. Зазначив власну квартиру в Очакові (78.8 кв.м) та орендований житловий будинок у Весняному (99.5 кв. м).

В автопарку родини Вигівських — Volkswagen Touareg 2015 року випуску (права власності оформлено на іншу особу) та оформлений на дружину Volkswagen Golf 2014 року випуску.

За 2019 рік Іван Вигівський отримав за роботу в правоохоронних органах майже 400 тис. грн, що трохи менше, ніж заробила його дружина — 455 170 тис. грн доходу від підприємницької діяльності. Родина має $10 200 готівкою, 29 469 грн у Приватбанку. Дружина має $14 700 готівкою, близько 1 тис. грн у банках.

Керівником поліції Києва 11 серпня призначили Івана Вигівського. Представив нового очільника міністр внутрішніх справ Денис Монастирський. За інформацією ЗМІ, ствердну роль у рішенні про призначення Вигівського відіграв заступник голови Офіса президента Олег Татаров. Міністру внутрішніх справ Денису Монастирському не вдалося призначити свою кандидатуру.

Ексначальник поліції Києва Андрій Крищенко подав рапорт про відставку. 10 серпня його задовольнили. На посаді він перебував із 15 грудня 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «Нові Санжари: чим запам'ятався новий начальник київської поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі