пʼятниця, 14 грудня 2012 23:48

Нова Рада не відзначилась чесним голосуванням

Нова Рада не відзначилась чесним голосуванням
Фото: ukrainian.voanews.com

Персональне голосування не працює у Верховній Раді сьомого скликання.

Про це в ефірі 5 каналу сказав політолог, дослідник Інституту Вудро Вілсона Михайло Мінаков.

Зокрема, на думку експерта, запровадження практики персонального голосування у парламенті не є реальним сьогодні.

"Було би чудово, якби ця норма закону почала працювати. Але законодавець не створив інструментів реалізації цієї норми", - зазначив Мінаков.

Він наголосив, що за даними моніторингу "ЧЕСНО", вже у перші дні роботи нового парламенту відбувалось голосування "за іншого".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибак виконуватиме функцію координатора парламентської більшості - політолог

"Отже, ця норма знову не працює в парламенті нового скликання", - підсумував політолог.

Нагадаємо, 11 грудня президент Віктор Янукович підписав закон "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради (щодо особистого голосування за допомогою електронної системи)". Відповідний закон, що передбачає обов'язкове персональне голосування кожного народного депутата, був ухвалений Верховною Радою VІ скликання на засіданні 6 грудня.

Згідно з цим законом, що був запропонований депутатом від Партії регіонів, перед відкриттям кожного пленарного засідання проводиться реєстрація народних депутатів особисто на підставі пред'явлення посвідчення народного депутата і підтвердження своєї присутності власноручним підписом. У залі засідань Верховної Ради народний депутат реєструється за допомогою електронної системи у такий спосіб, що унеможливлює здійснення реєстрації замість народного депутата іншою особою.

Зараз ви читаєте новину «Нова Рада не відзначилась чесним голосуванням ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі