понеділок, 10 червня 2013 13:33

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Німецькі медики не виключають, що Тимошенко знадобиться операція

Німецькі медики не виключають, що Тимошенко знадобиться операція
Фото: fakty.ictv.ua

Лікарі німецької клініки Шаріте рекомендують колишньому прем'єр-міністру Юлії Тимошенко поновити інвазивну терапію.

Про це сьогодні, 10 червня, заявив керівник клініки Шаріте Карл Макс Айнхойпл після спільного огляду екс-прем'єра з лікарем Аннет Рейсхауер в Центральній клінічній лікарні Укрзалізниці (Харків).

"На жаль, не спостерігається дуже сильного прогресу в поліпшенні стану пані Тимошенко ... Через майже півтора року, коли відбулися всі ці події і в результаті стагнації всього медичного процесу ми повинні були знову висунути припущення про необхідність прийняття інвазивної терапії", - сказав він.

Айнхойпл зазначив, що сьогодні лікарі пояснили Тимошенко необхідність таких заходів.

Вони також обговорили їх проведення з її захисником Сергієм Власенко.

"Ми говоримо в цьому випадку про стереотактичної заходах, але також і про можливість оперативного втручання", - сказав Айнхойпл.

Він підкреслив, що Тимошенко як і раніше відчуває досить сильний страх, і це значною мірою ускладнює лікування.

Як зазначив лікар, що лікуючі медики в Харкові і весь персонал, що працює з пацієнткою, дуже зацікавлений у прогресі лікування і налаштований дружелюбно.

Айнхойпл зазначив, що німецькі лікарі змогли поговорити з Тимошенко без присутності спостерігача персоналу і відеокамер.

"Ми розглядаємо ці зміни як правильне гуманне рішення", - сказав він.

Айнхойпл зазначив, що він і Анетт Рейсхауер сьогодні разом з представниками української сторони складуть загальний висновок.

Кроки щодо подальшого лікування будуть намічені після того, як дізнаються думку Тимошенко.

Він підкреслив також, що Тимошенко повинна продовжувати лікування в лікарні, її виписка і повернення до в'язниці не було б позитивним рішенням.

Зараз ви читаєте новину «Німецькі медики не виключають, що Тимошенко знадобиться операція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

67

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі