понеділок, 10 червня 2013 11:47

Поява тушок - прямий наслідок того, що Яценюк поспішає злити свою партію з партією Тимошенко - експерт

Поява тушок - прямий наслідок того, що Яценюк поспішає злити свою партію з партією Тимошенко - експерт
Тарас Березовець. Фото: glavcom.ua

Влада робить вес, аби завадити опозиції все більше об'єднуватися.

Таку думку Gazeta.ua висловив політолог Тарас Березовець, коментуючи конфлікти всередині фракції "Батьківщина" та з'їзд партії, який має відбутися цього тижня.

Він переконаний, що виникнення "тушок" та інших конфліктних ситуацій всередині партії напередодні зїзду — не випадковість.

"Поява перебіжчиків у складі "Батьківщини" планувалася і раніше. Але те, що вона сталася саме зараз — це прямий наслідок того, що Яценюк поспішає злити свою партію з партією Тимошенко. Тому Яценюк сьогодні став головним об'єктом нападів. Адже хабарі за перехід до більшості не маленькі — до 10 млн доларів", - зауважив Березовець.

За його словами, таким чином влада хоче завадити об'єднанню всередині опозиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк як кандидат у президенти розмивається, що на руку УДАРу - експерт

"Сьогодні владу дуже сильно непокоять будь-які об'єднавчі плани всередині опозиції. Тому вони таким чином намагаються технологічно з одного баку відвести удар , а з іншого боку — завадити створенню єдиної потужної опозиційної партії Тимошенко. Адже Тимошенко, якщо не зможе взяти участь в кампанії, фактично делегуватиме, передасть голоси своїх прихильників Арсенію Яценюку. Саме тому так активізувався процес тушкування найбільшої опозиційної фракції", - підкреслив експерт.

Він зауважив, що оскільки Тимошенко зараз фізично не може напряму керувати процесами в партії, то вона цю функцію передала Яценюку, який, в разі її звільнення, поступиться місцем екс-прем'єру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Батьківщині" Яценюка вважають зрадником і поскаржаться на нього Тимошенко

"Фізично Тимошенко не може контролювати керівників обласних осередків, тому що у неї немає прямого контакту. Адже це не нормальна ситуація, коли вона може доносити свою думку раз, чи два на тиждень. Але ясно, що у випадку все ж таки звільнення Тимошенко, Яценюк не буде намагатися оскаржувати лідерство Тимошенко в партії — він просто відійде в бік і пропустить Тимошенко попереду себе на президентських виборах. Тому що, все ж таки, Яценюк — це цивілізований політик. Він досить сильно виріс за останній час", - вважає експерт.

Крім того, Березовець не виключає, що Тимошенко так само може вплинути і на те, щоби на з'їзді партії Яценюка обрали головою Політради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПР пропонує депутатам "Батьківщини" 3-5 мільйонів доларів за вихід із фракції

"Їй достатньо звернутися до своїх однопартійців з проханням підтримати Яценюка. І це буде сигналом, - переконаний експерт. - Проблема в тому, що зараз багато недостойних людей всередині "Батьківщини". Вони апелюють до Тимошенко. Але голосу самої Тимошенко не чутно. Але тільки вона має право заявляти, кого варто підтримувати, і як має в цій ситуації діяти партія, яку вона створила".

Зараз ви читаєте новину «Поява тушок - прямий наслідок того, що Яценюк поспішає злити свою партію з партією Тимошенко - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі