середа, 25 вересня 2024 13:29

Ніхто не хотів займатись комунікаціями: Умєров сказав, чому призначив радником Тимошенка

Ніхто не хотів займатись комунікаціями: Умєров сказав, чому призначив радником Тимошенка
Рустем Умєров призначив Тимошенка займатись комунікаціями. Фото: facebook.com/rustemumerov.ua

Міністр оборони Рустем Умєров призначив своїм радником колишнього заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка, бо ніхто не хотів працювати з комунікаціями.

Умєров сказав про це в інтерв'ю LB.ua.

"Міністерство хотіло, щоб усі комунікації Сил оборони мали one voice policy. Для цього довго шукали людину, але всі відмовлялися. Колеги сказали, що є крутий фахівець. Я запитав антикорупціонерів, чи професіонал він. Сказали: так. Чи є до нього питання? Чи знав я, що мене критикуватимуть за це рішення? Так. Я сфокусувався на цілі, яка потрібна моїй країні, не мені особисто", - розповів він.

Умєрову нагадали, що Тимошенка з попередньої роботи в Офісі президента звільнили зі скандалом.

"Я дуже чітко сфокусований на цілі. Мені потрібно було відбудувати своє. Якщо я буду всіх тільки в білому пальті запрошувати. Я шапочно його знав. Прийшов, кажу: "Кириле, ось які цілі, ти зможеш зі свого боку взяти цю висоту?" Він сказав: "Так". Окей, тоді твоя вертикаль така-то", - сказав на це міністр.

Він додав, що "інші професіонали" сказали, що комунікація в міністерстві покращилася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зливи у НАБУ: до колишнього заступника глави ОП прийшли з обшуками - ЗМІ

Міжнародні партнери мали зауваження щодо призначення Тимошенка. Умєров говорив про це з дипломатами і сказав, що всі запитання він передасть правоохоронцям.

"Я в Кирила запитував, чи є до нього якісь питання з боку правоохоронних чи антикорупційних органів, щоб він проконсультувався з юристом абощо. Коли я його брав на роботу, він сказав, що у НАЗК до нього жодних питань немає. Знаєте, знищити репутацію сьогодні можуть не тільки органи, але й, скажімо, Фейсбук, Інстаграм, Твіттер", - вважає міністр.

Умєров заперечив, що Тимошенко займається фортифікаціями. Він попросив не робити цього, поки він до нього не звернеться. Також міністр сказав, що отримав від Тимошенка запевнення у відсутності спілкування з фігурантом корупційної справи Юрієм Голиком.

Кирило Тимошенко кілька разів потрапляв до скандалів. Він передавав ЗМІ фейкову "заяву на звільнення" Богдана. Вже після початку повномасштабної війни журналісти виявили, що Тимошенко користувався позашляховиком Chevrolet Tahoe, який американці передали Україні для вивезення людей із зони бойових дій. У НАБУ тоді сказали, що заступник голови ОП робив це на законних підставах. У грудні 2022-го ЗМІ зафіксували Тимошенко за кермом чужого Porsche Taycan.

Він написав заяву про звільнення в кінці січня 2023 року. Президент прийняв його відставку й підписав відповідний Указ.

Зараз ви читаєте новину «Ніхто не хотів займатись комунікаціями: Умєров сказав, чому призначив радником Тимошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі