понеділок, 24 жовтня 2022 03:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Нідерланди нададуть Україні допомогу на закупівлю військового обладнання

Нідерланди нададуть Україні допомогу на закупівлю військового обладнання
Нідерланди збираються допомогти Україні. Фото: 5 канал

Нідерланди нададуть України суттєву суму фінансової допомоги. Це вже шоста допомога від країни, кошти надійдуть з Європейського фонду миру

Для підтримки зруйнованого військового обладнання українцям перерахують додаткові €500 млн, повідомляє Міністерство оборони Нідерландів.

Нідерланди беруть участь у навчальній місії Євросоюзу, яка зосереджується на підготовці українських військових у Польщі та Німеччині, зокрема у сфері розмінування та інших спеціалізованих питаннях, повідомила міністерка оборони країни Кайси Оллонгрен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ФРН тиснуть на міністра фінансів, щоб збільшити допомогу Україні

Українські військові демонструють значний прогрес як в оволодінні зброєю, так і у набутті військових знань і навичок, зазначила вона

"Постачання зброї та боєприпасів виправдовує себе, так само як навчання українських військових, щоб вони могли оптимально використовувати та підтримувати свою зброю. Ми бачимо, що Україна виграє від усього цього прогресу у військовій сфері", – підкреслила Оллонгрен.

Вона також заявила про передачу Україні зенітних ракет на загальну суму €15 млн для посилення захисту українського неба.

Країни "Групи семи", Європейський Союз і його держави-члени вже надали Україні понад €35 млрд, "щоб допомогти Україні задовольнити її нагальні фінансові потреби",йдеться у спільній статті канцлера Німеччини Олафа Шольца і президентки Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн.

Зараз ви читаєте новину «Нідерланди нададуть Україні допомогу на закупівлю військового обладнання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі