понеділок, 23 листопада 2009 23:30

Немиря не хоче створювати ілюзій щодо угоди про асоціацію з ЄС

Немиря не хоче створювати ілюзій щодо угоди про асоціацію з ЄС

Без зони вільної торгівлі угода про асоціацію між Україною та ЄС не може бути підписана.

Про це заявив у понеділок ввечері в ефірі "5 каналу" віце-прем"єр-міністр Григорій Немиря.

"Я не хотів би, щоб ми тут зараз ілюзію створювали, що 4 грудня може бути підписана угода про асоціацію, частиною якої є угода про вільну торгівлю. Такого не буде", - повідомив віце-прем"єр.

Немиря підкреслив, що буде прийнято відповідний документ, декларація або заява, в якому буде зафіксовано ті досягнення, які вже є. А також зазначені наступні кроки, які і Європейський союз, і Україна мають зробити.

В той же час віце-прем"єр заперечує, що на непідписання угоди про асоціацію мають вплив президентські вибори.

"Об"єктивно і суб"єктивно кажучи, тут президентські вибори не є фактором, який впливає на підписання, або не підписання такої угоди", - зазначив Немиря.

Він наголосив, що угода може бути підписана, коли закінчаться переговори.

"І з мого боку було також передчасно і не правильно називати якусь кінцеву дату. Уряд зробить все можливе для того, щоб 2010 року ці переговори успішно закінчились і було підписано угоду про асоціацію, частиною невід"ємною якої є угода про поглиблену зону вільної торгівлі", - підкреслив він.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Немиря не хоче створювати ілюзій щодо угоди про асоціацію з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі